Αρχική Νέα Λέρου ΕΚΤΑΚΤΟ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΛΕΡΟΥ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

από 12nisospress
467 προβολές

Σε συνέχεια των δηλώσεων του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ο Δήμος Λέρου δηλώνει την αμέριστη στήριξή του στα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID19 σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (KYT) των νησιών, τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, και παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα σε περίπτωση που απαιτηθούν στο μέλλον πρόσθετες δράσεις.

Όμως το γεγονός αυτό ουδεμία σχέση έχει με τη δεδηλωμένη άρνηση του Δήμου μας, να αποδεχθεί τα κυβερνητικά σχέδια για εγκαθίδρυση κλειστών δομών σε νησιά, σε συνέχεια των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της λαϊκής συνέλευσης επί του θέματος.

Όποιος θεωρεί ότι η πρόσφατη πανδημία έχει κάμψει το φρόνημα των κατοίκων της Λέρου σε σχέση με το ζήτημα αυτό, πλανάται πλάνην οικτράν. Πολλώ δε μάλλον τώρα που η πρόσφατη de facto κατάρρευση της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας έχει στερήσει από την κυβέρνηση το τελευταίο πρόσχημα για να αποφεύγει την αποσυμφόρηση των νησιών.

Η δε συνεχιζόμενη προκλητική στάση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, ο οποίος επιλέγει να κάνει διάλογο με την κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Λέρου, αντί να σέβεται τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, μόνο θλίψη προκαλεί. Ο ίδιος έχει επιλέξει να βαδίζει έναν πολύ μοναχικό δρόμο.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις