Αρχική Νέα Ελλάδας Έκτακτη περιοδεία Χαρδαλιά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – Σήμερα στη Λέρο

Έκτακτη περιοδεία Χαρδαλιά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου – Σήμερα στη Λέρο

243 προβολές

Μετά τις απειλές της Τουρκίας και τα πρωτοφανή διαβήματα στον Έλληνα και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα

Λίγες ώρες μετά το διάβημα της Τουρκίας στον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα αλλά και τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών για τα νησιά του Αιγαίου και την ηχηρή απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινά εκτάκτως περιοδεία σε 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στις έδρες Συγκροτημάτων, Μονάδων, Υπηρεσιών και Επιτηρητικών Φυλακίων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, θα επισκεφθεί την Κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Επιχείρηση «Επιτήρηση Νήσων Ανατολικού Αιγαίου» και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ το οποίο συμμετέχει στην Άσκηση «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ 2022».

Επιπρόσθετα, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις κατά τόπους Δημοτικές, Περιφερειακές και Θρησκευτικές Αρχές, τους Διοικητές Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας και τους κατοίκους των νήσων.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας θα συνοδεύεται από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων Αντιστράτηγο Δημήτριο Χούπη και τους Ανώτερους Διοικητές των κατά τόπους Σχηματισμών.

Εν όψει της διήμερης επίσκεψής του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας δηλώνει τα εξής:

«Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα διαχρονικά και με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, επιζητεί τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας σε ένα πνεύμα συνεργασίας και αμοιβαίου σεβασμού. Η χώρα μας ήταν και παραμένει δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θέματα αμυντικής θωράκισης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας ισχύος, όπως και θέματα εθνικής κυριαρχίας παραμένουν αδιαπραγμάτευτα!».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις