Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙ

126 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στο μικρό Μαράθι έγιναν τα εγκαίνια της Μονάδας Αφαλάτωσης

 

Γιώργος Χατζημάρκος: «Αυτό το έργο, είναι από τα μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα που έχουμε εκτελέσει, όμως η αξία του δεν μπορεί να περιγραφεί με αριθμούς»

 

Στο μικρό Μαράθι, με πληθυσμό απογραφής μόλις 5 κατοίκους, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Πάτμου Λευτέρης Πέντες, εγκαινίασαν χθες, Μεγάλη Τετάρτη, τη μονάδα αφαλάτωσης του νησιού, έργο που δίνει τέλος στην αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών του για την επάρκεια νερού.

Ένα από τα μικρότερα σε προϋπολογισμό έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά από τα μεγαλύτερα σε σημασία, βάσει της ανάγκης που έρχεται να καλύψει.

Το έργο ύψους 201.500,00 € χρηματοδοτήθηκε από τους ευρωπαϊκούς πόρους μετά και την απόφαση ένταξής του στο Ταμείο Συνοχής και ειδικότερα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κύριος στόχος της δραστηριότητας που υποστηρίζεται από την Πράξη είναι η «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών λυμάτων και ικανοποίηση αναγκών για πόσιμο νερό στα μικρά νησιά της Περιφέρειας».

 

Μετά την τελετή των εγκαινίων, παρόντος του Δημάρχου Πάτμου και συνεργατών του, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:

 

“Την μονάδα αφαλάτωσης στο Μαράθι, εγκαινιάσαμε χθες μαζί με τον Δήμαρχο Πάτμου Λευτέρη Πέντε.

Το Μαράθι έχει πληθυσμό απογραφής μόλις 5 κατοίκους. Είμαστε εκεί.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις