Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Εγκαίνια για τις νέες ελεγχόμενες δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Λέρο παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη .

Εγκαίνια για τις νέες ελεγχόμενες δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Λέρο παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη .

1291 προβολές

Στη Λέρο παραβρέθηκε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης προκομένου να εγκαινιαστούν οι νέες δομές φιλοξενίας μεταναστών. 

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν και τέλεσαν τον Αγιασμό των νέων δομών , ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ Παίσιος , ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος και ιερεις του νησιου της Λέρου.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν , ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης ,ο Διοικητής της ΥΠ.Υ.Τ. κ. Αναστάσιος Μαντάγαρης,  ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και Κοσμήτορας του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Βασίλειος Υψηλάντης , ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς , ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γεώργιος Χατζημάρκος , ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνίας κ. Ιωάννης   Θεμέλαρος , η Διοικήτρια του Κ.Υ.Τ Λέρου κ. Τριανταφυλλιά Κυπριζογλου, η αναπληρώτρια διοικήτρια κα Ειρήνη Φλωρεντή , o συντονιστής του ΕΟΔΥ στο ΚΥΤ Λέρου κ. Άκης Φρατζέσκος, στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου , Οι Διοικητές όλων των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού της Λέρου .

Να σημειωθεί ότι από το ΔΣ Λέρου και τη Δημοτική Αρχή  δεν συμμετείχε κανένας αιρετός βάση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ Λέρου σχετικά με τις νέες δομές.

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού ακολουθήσε το κόψιμο  της καθιερωμένης κορδέλα εγκαινίων και η είσοδος των προσκεκλημένων στις νέες δομές :

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των νέων δομών από τον Διοικητή της ΥΠ.Υ.Τ κ. Μαντάγαρη Αναστάσιο  ο οποίος έκανε και λεπτομερή ενημέρωση για το πως έχουν οριστεί να λειτουργούν οι δομές : 

Οι ομιλίες της πολιτικής ηγεσίας: 

Η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Λογοθέτη Εμμανουήλ :

Παρουσίαση των εργασιών στις νέες δομές  

Ομιλία Υπουργού Μετανάστευσης και Ασυλου κ. Μηταράκη  

 

Ομιλία του Αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτη Σχοινά: 

Oμιλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκου Γεωργίου : 

Αμέσως μετά τις ομιλίες ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες και ξενάγηση σε όλους τους χώρους , επιπλέον η διοικητήρια των δομών  του ΚΥΤ Λέρου κα Φιλιώ Κυπριζογλου μοίρασε αναμνηστικά βιβλία  στους προσκεκλημένους :

Στην ξενάγηση τόσο ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Σχοινάς όσο και ο Υπουργός κ. Μηταράκης δοκίμασαν της δεξιότητες τους στο Μπάσκετ αφού βρέθηκαν μπροστά σε αθλητικές εγκαταστάσεις στις νέες δομές !

Τέλος οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην Διοικήτρια των δομών κα Τριανταφυλλιά Κυπρίζογλου  που το τελευταίο διάστημα έδωσε μάχη με το χρόνο ώστε να συντονίσει τις εργασίες στο νέο ΚΥΤ προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, αλλά ταυτόχρονα διαχειρίστηκε την εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών στις παλιές δομές ώστε να μην υπάρχει πουθενά καθυστέρηση !

Η κ. Κυπριζόγλου εν μέσω πανδημίας κατάφερα να διαχειριστεί με τους υπαλλήλους της όλα τα θέματα που αφορούσαν τον κορωνοιο , τις μεταναστευτικές ροές , την μεταφορά στις νεες δομές , αλλά και την ομαλή λειτουργία των δομών και τις αξίζουν συγχαρητήρια, όπως συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους υπαλλήλους των δομών που αποδίδουν άριστα  πολλές φορές κάτω από τον φόβο της μή ανανέωσης των συμβάσεων τους !

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια Ασβεστά του γνωστού 5στερου ξενοδοχείου CHRITHONIS PARADISE HOTEL ,επιμελήθηκε ένα πλούσιο μπουφέ για τους προσκεκλημένους αφήνοντας θετικές κριτικές για την ποιότητα των υπηρεσιών του !

 

 

 

Φωτογραφίες : Mk photo studio ( Μαρία Καλογιαννάκη)

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις