Αρχική Νέα Ελλάδας ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν – “Να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας”

ΕΕ: Αυστηρό μήνυμα στον Ερντογάν – “Να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας”

69 προβολές

Ακόμα μία καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται από την ΕΕ, σύμφωνα με προσχέδιο των συμπερασμάτων που διέρρευσε.

Με βάση το εν λόγω κείμενο οι 27 ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να καταδικάσουν εκ νέου τη νέα κλιμάκωση των εντάσεων από την Τουρκία σε βάρος της Ελλάδας.

Το προσχέδιο των συμπερασμάτων αναμένεται να υπογραμμίζει «τη βαθιά ανησυχία του Συμβουλίου για τις επανειλημμένες πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα όλων των κρατών-μελών της ΕΕ».

Το κείμενο θα υπενθυμίζει προηγούμενα συμπεράσματα και τη δήλωση της 25ης Μαρτίου 2021, και θα σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «περιμένει από την Τουρκία να σεβαστεί πλήρως το Διεθνές Δίκαιο, να αποκλιμακώσει τις εντάσεις προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και να προωθήσει με βιώσιμο τρόπο σχέσεις καλής γειτονίας»

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις