Αρχική Νέα Λέρου ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ: Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται

ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ: Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται

από 12nisospress
386 προβολές

ΛΕΡΟΣ: 29/03/2023

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΘΕΜΑ: Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται

 

Χθες το μεσημέρι, ως εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και έπειτα από πρόσκληση την οποία δεχθήκαμε από τους συναδέλφους μας οι οποίοι εργάζονται στα μαγειρεία του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου, επισκεφθήκαμε το χώρο εργασίας τους ούτως ώστε να ακούσουμε τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την ανειλημμένη απόφαση (όπως τους ανακοινώθηκε δια στόματος του κύριου διοικητή του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου) της παραχώρησης της σίτισης των ασθενών και των εφημερευόντων ιατρών σε ιδιωτική εταιρεία catering.

Κατά την ώρα της επίσκεψης μας, και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, με θλίψη και θυμό ενημερώθηκα από τον ίδιο τον κύριο διοικητή του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου ότι από εδώ και εμπρός για να ασκώ τα συνδικαλιστικά μου καθήκοντα, όπως αυτά ορίζονται έπειτα από την εκλογή μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, θα πρέπει πλέον να ζητάω την άδεια του.

Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κύριο Διοικητή ότι από το 1974 το πολίτευμα στην Ελλάδα είναι Προεδρευόμενη Δημοκρατία και ότι οι συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν κατοχυρωθεί με άρθρα του συντάγματος και με τις κείμενες νομοθεσίες διαχρονικά. Είναι προφανές ότι ο κύριος Διοικητής δεν είναι ενήμερος για αυτές τις διαδικασίες ή νομίζει ότι όλοι είμαστε ίδιοι όπως οι ‘’συνδικαλιστές’’ που αυτός γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Του δηλώνουμε λοιπόν ότι εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα, σεβόμενοι πάντα την εργασία μας, παρόντες στο συνεχιζόμενο αγώνα της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας απέναντι στις προφανείς αποφάσεις της διοίκησης και της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της και κυρίως στον αγώνα της διεκδίκησης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων για ένα καλύτερο εργασιακό αύριο.

Η παράταξη μας έχοντας ως μοναδικό όπλο το νόμο και την δημοκρατία θα ζητήσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων προκειμένου να αποφασιστεί η στάση του σωματείου απέναντι στις μεθοδεύσεις του κύριου Διοικητή.

 

ΥΓ: Με αφορμή τα παραπάνω είναι προφανές πως ο κύριος Διοικητής ζήλεψε τη δόξα της μειοψηφίας των μελών του Δ.Σ. του σωματείου οι οποίοι μας καλούν στο ‘’πειθαρχικό συμβούλιο του σωματείου’’ διότι νομίμως λειτουργούμε και συνεδριάζουμε ενώ αυτοί με τη

στάση τους και την αποχή τους από τις συνεδριάσεις επιθυμούν και προσπαθούν να το κρατούν αδρανές και κλειστό.

 

Βάρνας Αδαμάντιος – Θεολόγος

Επικεφαλής της Παράταξης

ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ Αυτόνομη-Αγωνιστική-Ενωτική-Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις