Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Δωρεά 30.000 ευρώ από ροδίτικη εταιρεία για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Δωρεά 30.000 ευρώ από ροδίτικη εταιρεία για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

από 12nisospress
281 προβολές

Μεγάλη δωρεά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού κατατέθηκε από ξενοδοχειακή επιχείρηση της Ρόδου.

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε από τον ΣΕΤΕ, πρόκειται για την εταιρεία Atrium Hotels Α.Ε. (του Κώστα Κωνσταντινίδη και Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου), η οποία προσέφερε ποσό 30.000 ευρώ για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.
Το ποσό αυτό, όπως έγινε γνωστό, τέθηκε στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για να χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν για να ενισχυθεί το ιατροφαρμακευτικό σύστημα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΤΕ, κι άλλες εταιρείες από τον χώρο του τουρισμού, ετοιμάζονται να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ αναφέρει τα εξής:
«Ο ΣΕΤΕ, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ελληνικής Πολιτείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19, στηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για τον σκοπό αυτό, ανακοινώνουμε μία πρώτη σειρά δράσεων και ενεργειών του Συνδέσμου και εταιρειών μελών του, στοχεύοντας σε μία γενικευμένη κινητοποίηση του ελληνικού τουρισμού και θα επανερχόμαστε με ανανεωμένες ενημερώσεις.

Συγκεκριμένα:
Δωρεά 7 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον ΣΕΤΕ, αξίας 140.000 ευρώ.
Δωρεά 10 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αξίας 200.000 ευρώ.
Δωρεά ύψους 150.000 ευρώ της εταιρείας ΛΑΜΨΑ σε ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και επιπλέον 150.000 ευρώ δωρεά της Laskaridis Shipping μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.
Δωρεά 5 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Όμιλο Electra Hotels & Resorts, αξίας 100.000 ευρώ.

Δωρεά της εταιρείας Goldair, ύψους 100.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε υγειονομικό υλικό και προμήθεια ειδικών κλινών εντατικής θεραπείας.
Δωρεά 3 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από την εταιρεία Golf Residences A.E., με διακριτικό τίτλο PHĀEA RESORTS, αξίας 60.000 ευρώ, για Νοσοκομείο της Κρήτης που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.
Δωρεά 30.000 ευρώ από την Atrium Hotels A.E., για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.
Δωρεά για ενίσχυση του εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου».
Δωρεά ύψους 100.000 ευρώ, απότον Όμιλο Ιωάννου (Intercontinental, Yes Hotels), μέσω του ΣΕΤΕ, για την κάλυψη αναγκών που θα οριστούν από την Πολιτεία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις των οποίων οι ενέργειες συνεισφοράς ξεκινούν τώρα, ή θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον, θα συμπεριλαμβάνονται στις νέες ανακοινώσεις του ΣΕΤΕ.
Ο τουριστικός τομέας και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και προσφέρει τις δυνάμεις του στην ελληνική Πολιτεία για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, για τη γρήγορη ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας».

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις