Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Dodekanisos Seaways: Προσωρινά μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά

Dodekanisos Seaways: Προσωρινά μέτρα για την ελαχιστοποίηση της μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά

292 προβολές

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Dodekanisos Seaways αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από σήμερα στις 6 το πρωί της 21ης Μαρτίου 2020, θα επιτρέπεται η μετακίνηση με τα πλοία της Ακτοπλοΐας μόνο των μονίμων κατοίκων, καθώς και ορισμένων κατηγοριών επιβατών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά. Επίσης επιτρέπεται η μετακίνηση των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών.

Οι περιορισμοί της παρούσας απόφασης ισχύουν για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 21.4.2020 και ώρα 06:00.

Αναλυτικά οι μετακινήσεις επιτρέπονται για τις παρακάτω κατηγορίες:

1. Τους μόνιμους κατοίκους νησιών που μετακινούνται μεταξύ νησιών που εξυπηρετούνται από πλοία που εκτελούν συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

2. Τους μόνιμους κατοίκους των νησιών που μετακινούνται από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και αντίστροφα.

3. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που μετακινούνται για υπηρεσιακούς λόγους.

4. Τους υπαλλήλους του Δημοσίου τομέα και το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, που εργάζονται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οποιασδήποτε μορφής ή μετακινούνται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.

5. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πάσης φύσεως του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ερευνητές και επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, καθώς και το προσωπικό του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που εργάζεται σε νησί υπό καθεστώς μόνιμης ή προσωρινής απασχόλησης οιασδήποτε μορφής ή μετακινείται σε αυτό για την εκτέλεση υπηρεσίας.

6. Τους μετακινούμενους για λόγους έκτακτης κοινωνικής ανάγκης εφόσον τούτο σαφώς αποδεικνύεται από κατάλληλα πιστοποιητικά.

Κατά την έκδοση των εισιτηρίων πρέπει να προσκομίζονται τα αποδεικτικά πιστοποίησης των επιβατών και να επιβεβαιώνονται κατά την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία.

Όσο αφορά τα ηλεκτρονικά εισιτήρια τα αποδεικτικά πιστοποίησης θα ελέγχονται κατά και πριν την επιβίβαση των επιβατών στα πλοία .

Στην περίπτωση των μονίμων κατοίκων, τα αποδεικτικά πιστοποίησης είναι τα παρακάτω:

1. Ισχύον Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης

2. Μοναδικο Αριθμο Νησιώτη (ΜΑΝ), για τα νησιά που εξυπηρετούνται με συμβάσεις ανάθεσης Δημόσιας υπηρεσίας.

3. Βεβαίωση Μόνιμης Διαμονής του επιβάτη που εκδίδεται από τον οικείο Δήμαρχο

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στέλνοντας  e-mail στο  ticketing@12ne.gr ή καλέστε στο 22410 70590.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις