Αρχική Νέα Ελλάδας Διοικητές Νοσοκομείων: Προ των πυλών η προκήρυξη – Οι πιέσεις των «γαλάζιων» στελεχών και οι επιτροπές του ΑΣΕΠ

Διοικητές Νοσοκομείων: Προ των πυλών η προκήρυξη – Οι πιέσεις των «γαλάζιων» στελεχών και οι επιτροπές του ΑΣΕΠ

από 12nisospress
292 προβολές

Περιθώριο μέχρι τέλος του χρόνου έχει το αρμόδιο υπουργείο Υγείας να εκδώσει την προκήρυξη για τους διοικητές νοσοκομείων με βάση τις οδηγίες που έχει λάβει από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η προκήρυξη για τους Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας αλλά και για τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες 15 ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Εκατοντάδες στελέχη της αγοράς υγείας είναι σε αναμονή εδώ και καιρό και περιμένουν να δουν τις αλλαγές που έκανε στην προκήρυξη ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες υψηλόβαθμες πήγες έχει τροποποιήσει δύο βασικά σημεία σε σχέση με τα όσα προβλέπει ο νόμος Κεραμέως. Γι αυτό άλλωστε και καταγράφεται καθυστέρηση στην έκδοση της προκήρυξης.

Ο υπουργός Υγείας φαίνεται ότι έχει τροποποιήσει τον χρόνο εμπειρίας που θα πρέπει να είναι σε συνάφεια με την προκηρυσσόμενη θέση (ήταν 5 έτη και αναμένεται να γίνει 3 έτη), καθώς και τη συνάφεια του πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού που επίσης ένα από τα τρία θα πρέπει να σχετίζεται είτε με την Υγεία είτε με τη διοίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσθέσει και οικονομικές και κοινωνικές σπουδές.

Γκρίνιες από «γαλάζια» στελέχη

Πάντως ειδικά τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται γκρίνιες από «γαλάζια» στελέχη τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς το υπουργείο Υγείας λένε αξιόπιστες πηγές του ethnos.gr.

Πρόκειται για στελέχη που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία του τεστ δεξιοτήτων από το οποίο θα πρέπει να περάσουν μέσω ΑΣΕΠ για να καταλάβουν μία θέση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα επιχειρήματα που φέρνουν σχετίζονται κυρίως με το ότι οι ίδιοι «έβαλαν πλάτη» εν μέσω πανδημίας για να λειτουργούν κανονικά τα νοσοκομεία, ενώ τώρα η κυβέρνηση τους υποβάλει σε γραπτές εξετάσεις, με συνέπεια να είναι  αμφίβολη η επαναπρόσληψή τους.

Έτοιμο το ΑΣΕΠ με 8 επιτροπές ελέγχου

Στο μεταξύ στο ΑΣΕΠ είναι ήδη έτοιμες όλες οι διαδικασίες αλλά και το τεστ δεξιοτήτων στο οποίο θα υποβληθούν οι υποψήφιοι. Να υπενθυμιστεί ότι πρώτα θα εκδοθεί η προκήρυξη για τους Διοικητές ΥΠΕ ενώ σχεδόν ταυτόχρονα θα ακολουθήσει αυτή για τους Διοικητές Νοσοκομείων.

 

Άλλωστε οι Διοικητές των ΥΠΕ θα συμμετέχουν στις επιτροπές αξιολόγησης για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

 

Με βάση τον νέο νόμο Κεραμέως, στο ΑΣΕΠ έχουν δημιουργηθεί 8 επιτροπές λένε έγκυρες πηγές του ethnos.gr, οι οποίες θα ελέγχουν ταυτόχρονα όλα τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αλλά και τα τεστ στα οποία θα υποβληθούν ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να μην υπάρχει καθυστέρηση στους διορισμούς.

 

Στόχος είναι άλλωστε τους πρώτους μήνες του 2024 να έχουν αναλάβει καθήκοντα όλα τα στελέχη στις ΥΠΕ αλλά και τα νοσοκομεία. Από τα νέα πρόσωπα άλλωστε και από το πότε αυτά θα διοριστούν, θα εξαρτηθούν και οι αλλαγές στη λειτουργία των νοσοκομείων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σκοπεύει αμέσως μετά τον διορισμό τους, να αλλάξει το σύστημα εφημεριών στο ΕΣΥ.

Πηγή ethnos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις