Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΙΚΕΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΙΚΕΙΑ

51 προβολές

 Νίσυρος 26-11-2022

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ                              

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.nisyros.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΙΚΕΙΑ

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτρισμού στα Νικειά. Το έργο εκτελείται από την ΔΕΔΗΕ και το κόστος του έργου ανέχεται σε 277 χιλιάδες ευρώ. Ο Δήμος Νισύρου κατέβαλε στη ΔΕΔΗΕ το ποσό του 50% του κόστους, ήτοι 138.351 ευρώ. Σύμφωνα με το άρθρο 11 του   Προεδρικού Διάταγματος 08-03-2002: Καθορισμός ορίων παραδοσιακού οικισμού Μανδρακίου, Δήμου Νισύρου (νομού Δωδεκανήσου), γενικών και ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης των παραδοσιακών οικισμών Μανδράκι, Νικιά και Εμπορειός Δήμου Νισύρου (νομού Δωδεκανήσου), (ΦΕΚ 237/Δ/2002), 26-03-2002, τα έργα υποδομής των οργανισμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ) επιβάλλεται να είναι υπόγεια.

Με την ολοκλήρωση του έργου, στον οικισμό των Νικειών δεν θα υπάρχουν κολώνες και καλώδια μεταφοράς ηλεκτρισμού κάτι που θα συμβάλει στην αισθητική αναβάθμιση του οικισμού και στην δημόσια ασφάλεια.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σε δήλωση του ανέφερε: Ξεκίνησε ένα σπουδαίο έργο που αφορά κυρίως στην αισθητική αναβάθμιση του παραδοσιακού οικισμού των Νικειών. Η υπογειοποίση των καλωδίων σε όλους τους οικισμούς αποτελεί μέρος του προγράμματος της Δημοτικής αρχής για την πρόοδο και ανάπτυξη της Νισύρου. Θα υπάρξει συνέχεια με την υπογειοποίση των καλωδίων στους οικισμούς Μανδράκι και Πάλοι αφού εγκριθεί το έργο της αντικατάστασης δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε τα έργα να γίνουν ταυτόχρονα. Προχωρούμε υλοποιώντας το όραμα μας για μια Νίσυρο της προόδου και της ευημερίας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις