Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

από 12nisospress
293 προβολές

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΙΜΑΣΤΕ «ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ». ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο Δήμος Νισύρου με απόφαση του Δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου, με αριθμό 65 και αρ. πρωτ. 1658, την 18η Μαρτίου, προέβη στη σύσταση Υποστηρικτικής Δομής Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης. Η απόφαση αυτή ακολούθησε την συνάντηση που κάλεσε ο Δήμαρχος στο γραφείο του την Τετάρτη 18η Μαρτίου με σκοπό την περιγραφή της συνολικής εικόνας ετοιμότητας και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων, τα οποία θα βοηθήσουν στην πιθανή αντιμετώπιση κρούσματος του Covid 19 στο νησί μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Ε. Τασιούλας, ο εκπρόσωπος του ΛΣ Νισύρου κ. Σαραντόπουλος, ο διοικητής της ΔΑΝ Νισύρου κ. Καμπίλαυκος, η γιατρός κ. Ντιάκοβα, και ο φαρμακοποιός κ. Σταυράς.

Η Δομή έχει την έδρα της στον Δημοτικό ξενώνα. Διαθέτει χώρο απομόνωσης σε περίπτωση που εμφανιστεί κρούσμα με τον ιό.

Το τηλέφωνο είναι 2242031011

Το email είναι:  nisyroshelp@gmail.com

Στο facebook μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες σε καθημερινή βάση, στη διεύθυνση  https://www.facebook.com/profile.php?id=100048706519149

Αρμοδιότητες της δομής είναι:

α) καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

β) καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους.

γ) εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. α).

δ) δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της περ. β).

ε) συνδρομή στις υγειονομικές υπηρεσίες που επιχειρούν εντός των ορίων του δήμου, ανάλογα με τις οδηγίες τους.

στ) λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων των περ. α) και β)

ζ) διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων των περ. α) και β) (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

η) κάθε άλλη εργασία συναφής με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Προϊστάμενος της δομής ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Τασιούλας Ευάγγελος.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών των κατηγοριών που αναφέρονται στις αρμοδιότητες της Δομής, για όσο καιρό διαρκέσουν τα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19, θα γίνεται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Νισύρου, και κάθε έναν από μας που μπορεί να προσφέρει εθελοντικά, χωρίς να απαιτείται εγγραφή σε αυτό και αφού προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση.

Είμαστε «κοντά σου», σε ότι χρειαστεί και για όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα.

Είμαστε κοντά σε κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας που χρειάζεται βοήθεια.

Μένουμε στο σπίτι και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Θα είμαστε συνεχώς Κοντά σου.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις