Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : 21η Απριλίου 1967: Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : 21η Απριλίου 1967: Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε

94 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

21η Απριλίου 1967: Θυμόμαστε, δεν ξεχνάμε

 

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, την ημέρα της σταύρωσης του Χριστού, συμπλρώνονται 55 χρόνια από την σταύρωση της πατρίδας μας από την χούντα των συνταγματαρχών. Η Ελλάδα μας, ο Ελληνικός λαός, έζησε επτά χρόνια  μίσους, σκοταδιού και βαρβαρότητας. Δεν ξεχνάμε όλους όσου πάλεψαν ενάντια στη χούντα, όλους όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Έχουμε χρέος και ευθύνη να παροασπιζόμαστε την δημοκρατία, τον σεβασμό σε όλους, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας. Σήμερα που διάφορα φασιστικά και ναζιστικά μορφώματα σηκώνουν ξανά κεφάλι σε ολόκληρη την Ευρώπη, μας κρούουν τον κώδωνα ότι οι έννοιες ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, δεν είναι αυτονόητες. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο λαός χωρίς μνήμη είναι ένας λαός χωρίς αύριο.

Η Νίσυρος αυτή τη μέρα θυμάται και τιμά, τους αείμνηστους αγωνιστές Θεοχάρη Μαναβή, βουλευτή, και Βίκτορα Νέτα, δημοσιογράφο, που βρέθηκαν στη Νίσυρο εξόριστοι από τη χούντα. Η Νίσυρος, όπως και άλλα Ελληνικά νησιά, είχαν χρησιμοποιηθεί ως τόποι εξορίας από τους χουντικούς.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις