Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ : ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

από 12nisospress
206 προβολές

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 

 

Ο Δήμος Νισύρου, στις 8 Μάϊου 2024, υπέγραψε την επέκταση του μνημονίου συνεργασίας με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδος», για την υλοποίηση του Προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια», για τη θερινή περίοδο από 1 Ιουλίου 2024 έως και 20 Ιουλίου 2024. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νισύρου ενέκρινε κατά πλειοψηφία, με μία αρνητική ψήφο από την μειοψηφία, το μνημόνιο συνεργασίας.

Το Πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών και λαμβάνει χώρα καθημερινά, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, τις πρωινές ώρες, την Τρίτη και Πέμπτη επιπλέον απογεματινές ώρες, και το Σάββατο είτε πρωί είτε απόγευμα.

Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν την ψυχική και σωματική υγεία. Σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Α&Π σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπεδικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που ζουν μόνιμα σε απομακρυσμένα νησιά της χώρας.

Το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχους:

Την ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών.

Τη βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού.

Την κοινωνικοποίηση των παιδιών (συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικά παιχνίδια).

 

Ο Δήμος δεσμεύεται να παρέχει κάθε δυνατή διευκόλυνση στην Εταιρία και στο προσωπικό της, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που αναφέρονται στο Πρόγραμμα και να παρέχει δωρεάν στέγη για τον/ην καθηγητή/τρια φυσικής αγωγής που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στη Νίσυρο από το καλοκαίρι 2019.

Η Δημοτική αρχή στηρίζει τις επιτυχημένες δράσεις, που στοχεύουν στις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Νισύρου και συνεπώς στο υψηλότερο βιοτικό επίπεδο.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις