Αρχική Νέα Λέρου ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ: ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

από 12nisospress
368 προβολές

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας ενημερώνει τους πολίτες του νησιού ότι εν όψει της επικείμενης Γενικής Απογραφής Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο Δήμος Λέρου αποφάσισε να ασκήσει την αρμοδιότητα (κρατικού χαρακτήρα) και να προβεί στην ονομασία ή μετονομασία οδών, πλατειών και στην αρίθμηση κτισμάτων εντός των ορίων του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του Κώδικα Δήμων & Κοινοτήτων (ΚΔΚ, κυρωτικός ν. 3463/ 2006), όπως ισχύει.

Η ονομασία ή μετονομασία οδών, πλατειών ή συνοικιών θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Λέρου χωρίς να απαιτείται εισήγηση άλλου οργάνου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Η διαδικασία ονομασίας ή μετονομασίας οδών πλατειών ή συνοικιών δύναται να αφορά και στους κατοίκους άλλων περιοχών ή και ολόκληρης της Χώρας, διότι η εν λόγω ονομασία ή μετονομασία οδών ή πλατειών, συνδέεται πολλάκις προς γενικότερο ζήτημα της απονομής τιμής προς πρόσωπα, κράτη, πόλεις κλπ., ή της διατηρήσεως της μνήμης ιστορικών συμβάντων ευρύτερης σημασίας.

2. Στις περιπτώσεις ονομασίας νέων οδών ή μετονομασίας υφισταμένων, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα αφορά σε όλη την οδό ώστε να αποφεύγεται η κατάτμησή της μέσω χρήσης πλέον της μίας ονομασίας, προκειμένου να μην προκαλείται σύγχυση των πολιτών.

3. Για λόγους ομοιομορφίας και κυρίως χρηστικότητας, η αρίθμηση των οδών θα γίνεται με αύξουσα αριθμητική σειρά από ανατολή προς δύση και από βορρά προς νότο, με τους ζυγούς αριθμούς να βρίσκονται στην δεξιά πλευρά του δρόμου.

4. Συστατικό στοιχείο λήψης της τελικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί η δημοσίευσή της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 97 παρ. 6 του ΚΔΚ, καθώς και η σύμφωνη γνώμη Επιτροπής, η οποία αποτελείται από:

4α) Τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Βορείου ή Νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ως Πρόεδρο,
4β) Δύο εκπρόσωπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ), που ορίζονται με τους αναπληρωτές τους από την Εκτελεστική Επιτροπή της.
4γ) Δύο καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ 02, οι οποίοι ορίζονται, μαζί με τους αναπληρωτές τους, από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

5. Δεδομένου ότι η γνώμη που παρέχεται από το γνωμοδοτικό όργανο (ως άνω Επιτροπή) χαρακτηρίζεται εκ του νόμου σύμφωνη, το αποφασίζον όργανο, ήτοι το δημοτικό συμβούλιο, δεσμεύεται, ως προς το περιεχόμενο αυτής, με την έννοια ότι δεν μπορεί να ενεργήσει κατά τρόπο διαφορετικό από αυτόν που του υποδεικνύεται με τη γνωμοδότηση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο κ. Γρεκό Άκη (τηλ. 22473-60235) ο οποίος χειρίζεται το θέμα από πλευράς Δήμου Λέρου.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις