Αρχική Νέα Ελλάδας Δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας για εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία λόγω Κορωνοϊού

Δίμηνη παράταση του επιδόματος ανεργίας για εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία λόγω Κορωνοϊού

από 12nisospress
265 προβολές

Την παράταση για δύο μήνες του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας τους ενημέρωσε ότι παρατείνεται για 2 μήνες το επίδομα ανεργίας για όλους όσους έληξε το επίδομα ανεργίας Ιανουάριο, Φεβρουάριο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επισιτισμό-Τουρισμό έχει έρθει σε επαφή με όλους τους υπουργούς και είχε καταθέσει στα συναρμόδια Υπουργεία, Εργασίας και Τουρισμού, την πρόταση της Ομοσπονδίας που αφορά τους εργαζόμενους του κλάδου μας σχετικά με την κρίση από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία «είναι γεγονός πως τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας κάθε μέρα αυξάνονται και οι περιπτώσεις όπου οι συνάδελφοι μας χάνουν το εισόδημα τους μέσω των αδειών άνευ αποδοχών ή την εκ περιτροπής εργασία και των μετατροπών των συμβάσεων που τους επιβάλλονται!»

Σημειώνοντας ότι «και οι εργαζόμενοι του κλάδου αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και το αποδείξαμε στην πράξη αυτό «παγώνοντας» τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους για την Κ.Σ.Σ.Ε. συμφωνώντας στην παράταση της ισχύος μέχρι 31.08.2020».

Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας τις ημέρες που οι εργοδότες τους επιβάλουν άδειες άνευ αποδοχών αυτές να πληρώνονται και να ασφαλίζονται από το κράτος μέσω του προγράμματος επιδότησης θέσεων εργασίας του ΟΑΕΔ, τις υπόλοιπες μέρες που απασχολούνται κανονικά το κόστος θα επιβαρύνει τον εργοδότη.

Επίσης για τους εργαζόμενους που δουλεύουν εποχικά και από ότι φαίνεται δεν θα προσληφθούν έγκαιρα η Ομοσπονδία είχε προτείνει να τους δοθεί το επίδομα των 715 ευρώ.

ΠΗΓΗ :  notosmedia.gr

ΦΩΤΟ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις