Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Δήλωση Αικατερίνης Εμμανουήλ για τα εγκαίνια του Χαλίκειου

Δήλωση Αικατερίνης Εμμανουήλ για τα εγκαίνια του Χαλίκειου

από 12nisospress
173 προβολές

 


Μια πολύ μεγάλη μέρα για την Κάλυμνο, η σημερινή!

Βρεθήκαμε όλοι εδώ, για να τιμήσουμε άλλη μια φορά τον άνθρωπο, τον οικογενειάρχη – πρόσφατα πάντρεψε την κόρη του και να του ευχηθούμε δημόσια και με την ευκαιρία, να του ζήσουν και καλούς απογόνους – τον πατριώτη, τον σύγχρονο Εθνικό Ευεργέτη, κύριο Ιωάννη Χαλίκο!

Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση γιατί στο σύντομο πέρασμά μου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλύμνου, κατάφερα να βάλω μαζί με όλο το προσωπικό, ένα μικρό λιθαράκι στην όλη προσπάθεια λειτουργίας του «ΧΑΛΙΚΕΙΟΥ». Είχα έτσι την τιμή, να υπογράψω την παράδοση του «ΧΑΛΙΚΕΙΟΥ» από τον δωρητή κ. Ιωάννη Χαλίκο προς το Νοσοκομείο Καλύμνου!!!

Τέλη Νοεμβρίου του 2021 καταφέραμε και πήραμε την πολυπόθητη αδειοδότηση λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, που είχε εγκατασταθεί στο κτίριο από 29 Μαΐου 2021 (ακριβώς λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία μου), χωρίς όμως να είναι δυνατή η λειτουργία του, αφού η αδειοδότηση ήταν μια χρονοβόρα, γραφειοκρατική και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. 

Θέλω εδώ να σταθώ, ν’ αποδώσω τα εύσημα και να ευχαριστήσω θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ειδικά τον Περιφερειάρχη μας κ. Γιώργο Χατζημάρκο, ο οποίος από την πρώτη μέρα της θητείας του, έθεσε την κοινωνική και υγειονομική θωράκιση των νησιών μας ως πρώτη προτεραιότητα, επενδύοντας πόρους από το ΕΣΠΑ, όπως επίσης και από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, υπερβαίνοντας κάποιες φορές και αρμοδιότητες!

Όταν η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα της Περιφερειακής αρχής, με τον Γιώργο Χατζημάρκο να αξιοποιεί ευρωπαϊκά κονδύλια, συναντά τον πατριωτισμό και τη μεγαλοψυχία του Γιάννη Χαλίκου, δημιουργείται μια γόνιμη σύμπραξη, άξια προς μίμηση, που παράγει πολλαπλά οφέλη για τον τόπο!!!!

Η λειτουργία του «ΧΑΛΙΚΕΙΟΥ» αφενός μεν, απαιτούσε ολοκλήρωση των διαδικασιών λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, αφετέρου δε, απαιτούσε ταυτόχρονη μεταφορά των τακτικών ιατρείων από το παλιό κτίριο στη Νέα Πτέρυγα! Έτσι στήθηκε κυριολεκτικά ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου το όνειρο τόσων χρόνων να γίνει πραγματικότητα!  

Η λειτουργία του «ΧΑΛΙΚΕΙΟΥ» ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ από τις 18 Φεβρουαρίου 2022 και τυπικά, η νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Καλύμνου, το «ΧΑΛΙΚΕΙΟ», αποτελεί ένα κόσμημα για το νησί της Καλύμνου και την ευρύτερη περιοχή!

Η 20ετής και πλέον προσφορά του κυρίου Ιωάννη Χαλίκου στον τόπο Μας, στον τόπο που γεννήθηκε, αγαπά και δεν ξεχνά, είναι ανεκτίμητη και διαρκής και θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για ν’ απαριθμήσει κανείς έργα πνοής, ουσίας και ζωής, με επιστέγασμα το «ΧΑΛΙΚΕΙΟ», τη νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας, η οποία ήδη έχει συμβάλλει σημαντικά στην ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Καλυμνιακό Λαό και των γύρω νησιών, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλου του προσωπικού!!!

Κύριε Ιωάννη Χαλίκο επιτρέψτε μου τη συγκίνηση, ο Θεός να σας χαρίζει υγεία, χαρά και δύναμη, προσωπικά κι οικογενειακά! 

Σας είμαι ευγνώμων!!!

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις