Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Δηλώσεις του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, με αφορμή την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Δηλώσεις του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, με αφορμή την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

130 προβολές

Βουλή Των Ελλήνων

Βασίλειος – Νικόλαος Α. Υψηλάντης

Α’ Κοσμήτορας

Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής

Βουλευτής Δωδεκανήσου – Νέα Δημοκρατία

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

6 Μαρτίου 2023

 

 

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, με αφορμή την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, δήλωσε τα εξής:

 

« Με την ευκαιρία της 75ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον εθνικό κορμό, εκφράζω ευλαβικά την οφειλόμενη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου, σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την προκοπή της.

Οι Δωδεκανήσιοι και οι Έλληνες βιώνουν, αυτήν την περίοδο, τον ανείπωτο πόνο του άδικου χαμού τόσων συμπατριωτών μας στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το χρέος μας, έναντι τους, είναι η ενίσχυση της δημόσιας ατομικής και συλλογικής μας υπευθυνότητας αλλά και το πρόταγμα του κοινού εθνικού συμφέροντος από το ατομικό.

Η σημερινή συγκυρία επίσης κάνει επιτακτικότερη την εθνική επαγρύπνηση και συνέγερση για τη θωράκισή της Δωδεκανήσου, την επιβίωσή της αλλά και την προοπτική που αξίζει στα νησιά μας και στους Δωδεκανήσιους.

Η άμεση αποκατάσταση όσων έχουν χαθεί, κυρίως λόγω των χρόνων της οικονομικής κρίσης, συμπορεύεται πλέον με μια αναγκαία συνεκτική και όχι αποσπασματική εθνική στρατηγική για την ακριτική Δωδεκάνησο. Το επεσήμανα πρόσφατα στην ολομέλεια της Βουλής και το διακηρύσσω και τώρα ως ιστορικό μας χρέος, αλλά και αναγκαία συνθήκη για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. »

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις