Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη μετά την εκλογή του στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ

Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη μετά την εκλογή του στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ

180 προβολές

Με αφορμή τη συγκρότηση σε σώμα, της Διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, μετά την εκλογή του στο Διοικητικό Συμβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Κάνουμε σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ένα τολμηρό βήμα προς το μέλλον. Καθήκον μας είναι να υπηρετούμε τον πολίτη και ταυτόχρονα να προστατεύουμε αποτελεσματικά το περιβάλλον, συνειδητοποιώντας όλοι, ειδικά μετά την εμπειρία της πανδημίας, τη σημασία του για τη ζωή μας. Ο Πλανήτης ΔΕΝ ξεχνά, και τα λάθη του χθες και του σήμερα πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι δικαίωμά μας να πληγώνουμε το Περιβάλλον.

Ενώνουμε λοιπόν δυνάμεις, απέναντι στα προβλήματα, που γεννούν η νησιωτικότητα και οι αποστάσεις μεταξύ των νησιών μας, προκειμένου να επιτύχουμε τάχιστα την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μας, μέσω της ανακύκλωσης, και της ενεργειακής αξιοποίησής τους. Ο χαμένος χρόνος και οι χαμένες ευκαιρίες είναι η εντολή μας, για άμεσες σημερινές αποφάσεις και έργα. Το όφελος είναι διπλό. Αναβαθμισμένη ποιότητα στην καθημερινότητα των πολιτών, και ενισχυμένη προφύλαξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος. Με γνώση, με καινοτομία, με σχέδιο και υψηλό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στον τόπο μας και στις επόμενες γενιές, προχωράμε μπροστά. Όλοι μαζί, ομόφωνα, με την Περιφέρεια, όπως οι καιροί και η κοινωνία επιτάσσουν.

Με όραμα να καταστήσουμε τη Ρόδο μας, πράσινο νησί και να διασφαλίσουμε ανάπτυξη, με περιβαλλοντικό πρόσημο, και ποιότητα ζωής για όλους”.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις