Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Διαμαρτυρία των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για την υποστελέχωση του Ιατρείου στο Γεννάδι

Διαμαρτυρία των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για την υποστελέχωση του Ιατρείου στο Γεννάδι

348 προβολές

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, εκφράζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό για μια ακόμα φορά την έντονη δυσφοφία τους για την υποστελέχωση του Π.Ι Γενναδίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι της περιοχής, εκπρόσωποι της επιτροπης Αγώνα κατοίκων της Νότιας Ρόδου, καθώς επίσης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Χρύσα Καραγιάννη και Δημήτρης Γάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε η κα Καραγιάννη αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Στην διαμαρτυρία με αφορμή τον θάνατο του συμπατριώτη μας στην Νότια Ρόδο συμμετείχε η Χρύσα Καραγιάννη μαζί με συνυποψήφιους της από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην διαμαρτυρία η οποία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων της Νότιους Ρόδου αναδείχτηκαν για μια ακόμη φορά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Π.Ι Γενναδίου, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Είναι γεγονός ότι το Π.Ι Γενναδίου παραμένει υποστελεχωμένο και το ασθενοφόρο, προϊόν δωρεάς ιδιώτη, που υποτίθεται καλύπτει την περιοχή δεν είναι επανδρωμένο με αποτέλεσμα οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό να καλύπτεται από τον πλησιέστερο σταθμό ΕΚΑΒ ο οποίος βρίσκεται στην Αρχάγγελο. Οι λιγοστοί γιατροί της δομής είναι αγροτικοί και δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Η έλλειψη εξειδικευμένων ιατρών όπως ορθοπεδικός ,ακτινοδιαγνώστης, παιδίατρος, αποτελεί επίσης σοβαρό πρόβλημα και δημιουργεί περαιτέρω αισθήματα ανασφάλειας στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Η Χρύσα Καραγιάννη μετά το τέλος της διαμαρτυρίας έκανε την παρακάτω δήλωση: « Επιτέλους όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί που κυβερνούσαν την χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντί να προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά ,να φροντίσουν να πουν στους πολίτες την αλήθεια. Οι ζωές όλων μας έχουν την ίδια αξία. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να φωνάζουμε και να διεκδικούμε ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο θα εξυπηρετεί ορθά και με επάρκεια τους νησιώτες. Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι επαίτες, έχουν δικαίωμα σε αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη. Δεν νοείται να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην Ρόδο, την ναυαρχίδα του τουρισμού λόγω έλλειψης γιατρών.»

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις