Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Διαμαρτυρία των αστυνομικών μετά τις …διαμαρτυρίες των μεταναστών

Διαμαρτυρία των αστυνομικών μετά τις …διαμαρτυρίες των μεταναστών

από 12nisospress
347 προβολές

Διαμαρτυρία με όλα τα στοιχεία για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Ρόδο εδώ και μέρες με τους μετανάστες έστειλε η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Η διαμαρτυρία ήταν αποτέλεσμα των μεταναστών και της στάσης τους σήμερα που συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου με αίτημα την άμεση καταγραφή τους και την προώθηση τους σε ΚΥΤ. 

Η επιστολή που εστάλη απευθύνεται  στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κο Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, με κοινοποίηση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η επιστολή

Κύριε Αρχηγέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημά η περιοχή μας και ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου αποτελεί ένα από τους κυριότερους προορισμούς των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών στην χώρα μας. Ο αριθμός των αφίξεών είναι δυσανάλογα μεγάλος με αυτόν που μπορούν να διαχειριστούν οι Αστυνομικές και Λιμενικές Υπηρεσίες της Περιοχής. Αυτονόητο είναι ότι όσους δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν οι υπηρεσίες, να καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους (πάρκα, πλατείες, κ.α) ενώ συχνά πυκνά προσπαθούν με την βία να εισέλθουν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες θεωρώντας ότι έτσι θα φύγουν ταχύτερα. Όλα τα παραπάνω εκτός του ότι έχουν εξουθενώσει το προσωπικό έχουν στρέψει και την τοπική κοινωνία εναντίων μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της, αφού από  τον Ιούλιο έως και σήμερα έχουν συλληφθεί 7.000 μετανάστες και έχουν γίνει 150 μεταγωγές.

Κύριε Αρχηγέ

Επειδή έχουμε βαρεθεί να ακούμε από τα ΜΜΕ τους αρμόδιους Πολιτικούς ότι η Ρόδος έχει στοχοποιηθεί , αλλά από εκεί και πέρα μόνο ευχολόγια,  καμία πρωτοβουλία και δυστυχώς στο ίδιο μήκος κύματος κινείτε και το Αρχηγείο που εσείς ηγείστε. Σας καλούμε έστω και την ύστατη ώρα να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης της θέσεώς σας. Εκτός και αν θεωρείτε ότι πράξατε το χρέος σας με το να στείλετε 10 αστυνομικούς τις ΟΠΚΕ με απόσπαση και 3 Αστυνομικούς στις συμπληρωματικές μεταθέσεις την στιγμή που μετατίθενται 10 και έχουμε 73 οργανικά κενά.

Κλείνοντας θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι στο εξής ότι και αν συμβεί καλό ή κακό θα βαραίνει αποκλειστικά εσάς, καθώς τοπικά οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και τις γνωρίζετε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος

 

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις