Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Διακομματική αποδοχή της πρότασης του Μάνου Κόνσολα για κίνητρα σε γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν στις δομές υγείας νησιωτικών περιοχών

Διακομματική αποδοχή της πρότασης του Μάνου Κόνσολα για κίνητρα σε γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν στις δομές υγείας νησιωτικών περιοχών

από 12nisospress
176 προβολές
Διαφημίσεις

«Διακομματική αποδοχή της πρότασης του Μάνου Κόνσολα για κίνητρα σε γιατρούς ώστε να υπηρετήσουν στις δομές υγείας νησιωτικών περιοχών»

Η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας, και περιλαμβάνει έξι (6) νέα βαθμολογικά, φορολογικά και μισθολογικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί στις δομές υγείας των νησιωτικών περιοχών, έτυχε διακομματικής αποδοχής στη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Ασημίνα Γκάγκα, η Υφυπουργός Υγείας, κα. Ζωή Ράπτη, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Αντιπρόεδρος του European Council of MedicalOrders (CEOM) και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ), κ.Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος.

Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση, μέσα στο επόμενο διάστημα, αναγνωρίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια νέα οπτική το ζήτημα των κινήτρων για τους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε δομές υγείας στις νησιωτικές περιοχές.

Τόνισε ότι οι προτάσεις του κ.Κόνσολα θα αξιοποιηθούν στο νέο νομοσχέδιο.

Θετική αποτίμηση των προτάσεων του Βουλευτή Δωδεκανήσου και από τον πρώην Υπουργό Υγείας και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Ξανθό, που επεσήμανε ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι ταέξι (6) νέα κίνητρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση του κ.Κόνσολα είναι:

1ον: Βαθμολογικά κίνητρα για την εξέλιξη των γιατρών στο ΕΣΥ, με την προϋπηρεσία δομή δημόσιας υγείας σε νησιωτική περιοχή να προσμετράται διπλή.

2ον: Χορήγηση επιδόματος στέγης, που θα είναι αφορολόγητο, στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε νησιωτικές περιοχές.

3ον: Επιπλέον μοριοδότηση για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.

4ον: Παροχή δυνατότητας στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν 18 μήνες σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές να ξεκινήσουν την ειδικότητά τους σε νοσοκομείο, εκτός επετηρίδας.

5ον: Δωρεάν εισιτήρια στους γιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

6ον: Να λαμβάνουν και οι ειδικευμένοι γιατροί που υπηρετούν στα νησιά το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν οι αγροτικοί γιατροί.

Διαφημίσεις

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις