Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Δήμαρχος Σύμης: «Εμείς και οι Τούρκοι τα πάμε καλά, ο Ερντογάν είναι το πρόβλημα»

Δήμαρχος Σύμης: «Εμείς και οι Τούρκοι τα πάμε καλά, ο Ερντογάν είναι το πρόβλημα»

από 12nisospress
164 προβολές

Τη στιγμή που η Τουρκία φαίνεται να μοιάζει με επικίνδυνο και επεκτατικό γείτονα, οι κάτοικοι και ο δήμαρχος Σύμης δηλώνουν ότι ο Ερντογάν και η πολιτική του δεν εμπνέει ανησυχία για την Ελλάδα.

Τον τελευταίο καιρό ο «σουλτάνος» πέρασε στην αντεπίθεση, χτίζοντας ένα νέο αφήγημα ότι «η χώρα του βάλλεται από έναν κακό, παραβατικό κι επιθετικό γείτονα».

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δεν ανησυχούν καθόλου για κάποια επίθεση από την γειτονική χώρα ενώ τόνισε ότι αυτή είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για τους πολίτες του νησιού.

«Καμία ανησυχία, εμείς βιώνουμε αυτή την κατάσταση στην Σύμη εδώ και 100 χρόνια. Εμείς είμαστε τέσσερα μίλια μακριά από την Τουρκία. Με τα απέναντι παράλια τα πάμε καλά, εμείς με τους γείτονες έχουμε καλές σχέσεις, έρχονται στο νησί μας για διακοπές», είπε ο κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι αρκετοί ταξιδιώτες από την Τουρκία έρχονται στα ελληνικά νησιά, αποδεικνύοντας ότι μεγάλο μέρος του τουρκικού λαού δεν επηρεάζεται από τις οξυμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Οι ίδιοι αμφισβητούν την πολιτική του Ερντογάν. Το πρόβλημα του Τούρκου προέδρου είναι ο λαός του και προσπαθεί να βρει τρόπους να τον κερδίσει. Εμείς οφείλουμε να χαμηλώσουμε τους τόνους και να έχουμε τον κόσμο με το μέρος μας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις