Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάσος Δήμαρχος Κάσου: «Απαιτούμε να τεθούν τα νησιά σε εκούσια καραντίνα – Δεν έχουμε γιατρούς και εξοπλισμό»

Δήμαρχος Κάσου: «Απαιτούμε να τεθούν τα νησιά σε εκούσια καραντίνα – Δεν έχουμε γιατρούς και εξοπλισμό»

από 12nisospress
313 προβολές

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τους Υπουργούς Επικρατείας, Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Ναυτιλίας- Νησιωτικής Πολιτικής, σχετικά με την απαγόρευση πάσης φύσεως μετακίνησης επιβατών προς τα νησιά για να τεθούν αυτά σε εκούσια καραντίνα, μέχρι τη λήξη της εφιαλτικής λαίλαπας του κορωνοϊού.

«Όπως είναι γνωστό ο Δήμος της Ηρωικής Νήσου Κάσου με μοναδικό σκοπό την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας έχει εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εμφάνισης κρούσματός κορωνοϊού στο νησί μας αλλά και γενικότερα για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Διανύοντας τις πιο κρίσιμες 15 μέρες για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, πλέον δεν μας επιτρέπεται να εφησυχάζουμε ούτε μία στιγμή.

Μετά από σχετική ενημέρωση στις συναντήσεις της επιτροπής υγείας λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι το Π.Π. Ιατρείο Κάσου δεν διαθέτει τον κατάλληλο ιατρικό εξοπλισμό αλλά ούτε καν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό για την αντιμετώπιση κρουσμάτων στο νησί μας που η ασθένεια βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η διακομιδή ασθενούς σε νοσοκομείο αναφοράς στο κέντρο. Επιβάλλεται να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή εμφάνισης κρούσματος στο νησί.

Ως Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου έχω επωμιστεί μεταξύ των άλλων την βαριά ευθύνη για την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά πάνω απ’ όλα την προστασία της ζωής των ευπαθών ομάδων που στο νησί της Κάσου αποτελείται από το 70% του πληθυσμού και όπως είναι γνωστό βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο (ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, διαβητικοί, πνευμονοπαθείς , καρκινοπαθείς κ.α).

Κάθε είδους μετακίνηση προς το νησί μας θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία ως εκ τούτου μια τέτοια κίνηση κρίνεται άκρως εγκληματική σε βάρος της ζωής όλων μας.

Στην κατάσταση της Κάσου βρίσκονται και μια σειρά άλλων νησιών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα. Όσοι από τους μονίμους κατοίκους ήταν να έλθουν-ήρθαν απ’ έξω παρακαλούνται να επιδείξουν την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ που επιβάλουν οι συνθήκες που όλοι βιώνουμε.

Για τους λόγους αυτούς ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να τεθούν τα νησιά σε εκούσια καραντίνα. Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά την βαριά ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στον κίνδυνο ζωής των νησιωτών και πρώτα απ’ όλα το κράτος να απαγορεύσει την μετακίνηση επιβατών που προσέρχονται εκτός των νησιών αυτών, να αραιώσουν τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια και να περιορίζονται αυτά σε μεταφορά αποκλειστικά και μόνο εμπορευμάτων , αλληλογραφίας και πάσης φύσεως αγαθών κ.α.

Επιπλέον η συμμετοχή όλων μας στην αλυσίδα προστασίας της δημόσιας υγείας κρίνεται απαραίτητη αποφεύγουμε κάθε είδους άσκοπή μετακίνηση και παραμένουμε σπίτι.

Τώρα κρίνεται απαραίτητη η κοινωνική αλληλεγγύη, η σύνεση και η υπευθυνότητα που όλη πρέπει να επιδείξουμε » .

 

ΠΗΓΗ :www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις