Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου

Δεν θα γίνουν οι εκδηλώσεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου

225 προβολές

Δεν θα πραγματοποιηθούν οι δράσεις για τον εορτασμό σε τοπικό επίπεδο της παγκόσμιας ημέρας στοματικής υγείας που είχε προγραμματίσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου.

Όπως έγινε συγκεκριμένα γνωστό από τον πρόεδρο Νίκο Διακογεωργίου, αρχικά ο σύλλογος είχε αποφασίσει να διοργανώσει δράσεις για διάστημα ενός μήνα, και να μην αρκεστεί στον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας μόνο στις 20 Μαρτίου, θέλοντας έτσι να περάσει στο ευρύ κοινό το μήνυμα της σημασίας που έχει η στοματική υγεία και η πρόληψη καθώς και η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Μάλιστα σε αυτό το πρόγραμμα θα συμμετείχαν και σχολεία της περιοχής, ενώ για διάστημα δύο εβδομάδων θα πραγματοποιούνταν δωρεάν επισκέψεις για στοματική εξέταση στους οδοντιάτρους.

Δυστυχώς προέκυψαν τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού και έτσι οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε άλλο χρόνο μετά από απόφαση του συλλόγου.

Μάλιστα όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» ο κ. Διακογεωργίου, επειδή στο πλαίσιο των μέτρων τα οδοντιατρεία παραμένουν μεν ανοιχτά όμως μόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, θα πρέπει να μην προσέρχεται το κοινό σε αυτά αν δεν επικοινωνήσει πρώτα τηλεφωνικά με τους γιατρούς.

Ο σύλλογος προς ενημέρωση όλων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σχετικά με τον περιορισμό των μετακινήσεων και την απόφαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας τα οδοντιατρεία παραμένουν ανοιχτά. Αντιμετωπίζουμε τα απολύτως αναγκαία και  επείγοντα περιστατικά.

• Επιβάλλεται η λήψη ιατρικού ιστορικού από το τηλέφωνο προκειμένου να αξιολογηθεί  η κλινική κατάσταση του ασθενή.  

• Επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τον οδοντίατρό σας αν σας προβληματίσει οτιδήποτε στη στοματική σας υγεία, στο πρόσωπο ή τον τράχηλο. Ο Οδοντίατρος θα αξιολογήσει το επείγον ή όχι του προβλήματός σας. 

• Οποιαδήποτε μη επείγουσα θεραπεία συστήνεται να προγραμματιστεί εκ νέου μετά από δύο εβδομάδες.

• Ασθενείς με συμπτώματα ή υποψία λοίμωξης του αναπνευστικού συστήνεται επικοινωνία με ΕΟΔΥ (ΕΟΔΥ τηλ. 1135 και 2105212000) και οδοντίατρο για τηλεφωνικές οδηγίες.

• Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες. Προστατεύστε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

• Μην παραμελείτε τη στοματική σας υγεία. Η καλή στοματική υγεία διασφαλίζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος».

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις