Αρχική Web TV Live η ομιλία στη Δ.Ε.Θ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

Live η ομιλία στη Δ.Ε.Θ του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

63 προβολές

Λίγο μετά τις 19.30 θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

 Η ομιλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το 12nisospress.

 

 

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε στοπλευρό των απεργών εργαζομένων της Μαλαματίνα. Με αυτή την επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την αμέριστη συμπαράστασή του στους απολυμένους εργαζόμενους και στους απεργούς που ζητούν την επαναπρόσληψή τους.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους είπε: «Ο αγώνας σας είναι δίκαιος και είναι αγώνας όλων των εργαζομένων“. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο «νόμος έκτρωμα του Χατζηδάκη θα καταργηθεί με την προοδευτική διακυβέρνηση».

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του

Με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού, ανάπτυξη και προστασία για όλους», ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Όπως έγραφε σήμερα η «Αυγή», σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα εστιάσει στα κακώς κείμενα της κυβέρνησης Μητσοτάκη –«οι πολίτες τα βλέπουν και τα ζουν καθημερινά»-, αλλά θα προσδώσει οραματικό χαρακτήρα σε ένα σχέδιο προοδευτικής διακυβέρνησης που θα αποτελέσει και τη βάση προγραμματικών συγκλίσεων.

Στο επίκεντρο θα τεθούν η στήριξη των ασθενέστερων, των μισθωτών, των μικρομεσαίων και η αποκατάσταση των αδικιών που έχει υποστεί η μεσαία τάξη. Στόχος των εξαγγελιών και των μέτρων που ιεραρχεί η Κουμουνδούρου είναι η άμβλυνση των ανισοτήτων που διαρκώς οξύνονται, η αποκατάσταση των αδικιών και η βελτίωση της ζωής της πλειονότητας των πολιτών. Ένα πρόγραμμα στον αντίποδα της λογικής «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει», που αποτελεί, όπως υπογραμμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., την κεντρική αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει έξι εθνικές προτεραιότητες στο πλαίσιο ενός ολιστικού και πλήρως κοστολογημένου προγράμματος. Η δικαιότερη ανακατεύθυνση των πόρων των Ταμείου Ανάκαμψης συνιστούν τη βασική πηγή χρηματοδότησης του προγράμματος. Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να επισημάνει το αίτημα για δικαιοσύνη παντού, με κορυφαία προτεραιότητα την αποκατάσταση της θεσμικής ομαλότητας, της δημοκρατικής λειτουργίας και της συνταγματικής κανονικότητας, στον αντίποδα της εγκαθίδρυσης ενός παρακρατικού καθεστώτος από τον Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο αναμένεται για ακόμα μια φορά να κατονομάσει ως κύριο υπεύθυνο για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις