Αρχική Νέα Ελλάδας Δεύτερη ευκαιρία για τις ρυθμίσεις των 100 – 120 δόσεων – Ποιούς αφορά

Δεύτερη ευκαιρία για τις ρυθμίσεις των 100 – 120 δόσεων – Ποιούς αφορά

147 προβολές

ία νέα ευκαιρία έχουν οι οφειλέτες της εφορίας που έχουν πληγεί από την πανδημία να ενταχθούν εκ νέου στις παλιές ρυθμίσεις των 100 – 120 δόσεων τις οποίες απώλεσαν καθώς δεν κατάφεραν να φανούν συνεπείς ως προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υποβάλλουν αίτηση και να καταβάλλουν τις δύο πρώτες δόσεις Αυγούστου και  Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Η δυνατότητα επανένταξης στις παλαιές ρυθμίσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις παρέχεται στους πληττόμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις από 1η Μαρτίου 2020 έως και  31 Ιουλίου 2021.

Να σημειωθεί πως οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν στο παρελθόν θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων. Έτσι με την υποβολή της αίτησης θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

Δικαιούχοι επανένταξης στις παλαιές ρυθμίσεις είναι:

 1. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
 2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.
 3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.
 4. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
 5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19».
 6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.

Οι οφειλέτες θα πρέπει να γνωρίζουν πως η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται όταν ο οφειλέτης:

 • Δεν καταβάλει 2  συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης.
 • Δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
 • Δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους
 • Υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθ’ υποτροπή.

Αντιστοίχως η  ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται όταν :

 • Ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσειςτης ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
 • Ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
 • Ο οφειλέτης δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις