Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Δ. Γάκης: Τιμάμε τους αγώνες των Δωδεκανησίων για την Ενσωμάτωση με έργα εδαφικής και κοινωνικής συνοχής και προκοπής

Δ. Γάκης: Τιμάμε τους αγώνες των Δωδεκανησίων για την Ενσωμάτωση με έργα εδαφικής και κοινωνικής συνοχής και προκοπής

48 προβολές

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στη δήλωσή του για την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης, αναφέρει:

«Η 7η Μαρτίου για τα Δωδεκάνησα δεν είναι μόνο ημέρα Μνήμης και Τιμής, αλλά και ένα καθοριστικό ορόσημο της Ιστορίας μας, ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον.

Παρά τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας εξαιτίας της τραγωδίας των Τεμπών ο Πανδωδεκανησιακός ενθουσιασμός της ημέρας, αναπαριστά το παρελθόν και αποτελεί υψηλή έκφραση τιμής και εκδήλωση χρέους προς όλους εκείνους τους Δωδεκανήσιους που αγωνίστηκαν για την Ενσωμάτωση με ελληνική ψυχή και πνοή ελευθερίας και φέρνει στη σκέψη όλων μας τις προσδοκίες και τους κόπους τους για την ένωση της Δωδεκανήσου με τον εθνικό κορμό.

Την ίδια στιγμή, η 75η επέτειος, όπως κάθε επέτειος της Ενσωμάτωσης, έχει διπλή αξία.

Μας προκαλεί να δούμε το μέλλον της Δωδεκανήσου. Για να αποκτήσουν περιεχόμενο τα συλλογικά οράματα και οι αξίες του Λαού μας.

Μας προκαλεί να συζητήσουμε για τη συμβολή των επιτευγμάτων της κοινωνίας και της οικονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Δωδεκανήσου, στην προσπάθεια της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Με το βλέμμα στραμμένο στις σημερινές ανάγκες, τα καθημερινά προβλήματα και τις προσδοκίες των νησιωτών.

Καθιστώντας τις αλήθειες του παρελθόντος σύμμαχο απέναντι σ’ ένα δύσκολο μέλλον.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις