Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Χρύσα Καραγιάννη: Πόσο αποτιμάται η ζωή των νησιωτών;

Χρύσα Καραγιάννη: Πόσο αποτιμάται η ζωή των νησιωτών;

147 προβολές

Χρύσα Καραγιάννη

Υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Δωδεκανήσου

Ρόδος, 30/05/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: «Πόσο αποτιμάται η ζωή των νησιωτών;»

 

Με τον πιο τραγικό τρόπο αποδεικνύεται πλέον η απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας των νησιών μας. Η διαρκής υποστελέχωση των μονάδων υγείας και του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου είχαν ως αποτέλεσμα ένας συμπατριώτης μας να χάσει άδικα την ζωή του στην οικία του στο Γεννάδι . Το υποστελεχωμένο ΠΙ Γενναδίου δεν μπόρεσε να συνδράμει μιας και ήταν αδύνατο ο μοναδικός γιατρός να αφήσει την θέση του προκειμένου να σπεύσει προς βοήθεια στον άτυχο συνάνθρωπό μας.

Περισσεύει η ειρωνεία των μέχρι πρότινος κυβερνώντων της ΝΔ, αυτών που διατείνονται ότι είναι οι καταλληλότεροι να κυβερνήσουν την χώρα, αυτών που υπόσχονται ασφάλεια και σταθερότητα. Και όμως εν έτη 2023, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου η υγεία στα νησιά έχει αφεθεί στο έλεος. Τι και αν πριν λίγους μήνες πανηγύριζαν για την απόκτηση ενός νέου ασθενοφόρου, παρόλα αυτά χωρίς έμψυχο δυναμικό πώς να επιτελέσει τον σκοπό του; Η αυτοθυσία των λιγοστών υπαλλήλων δεν μπορεί να υπερκαλύψει το έλλειμμα της σοβαρότατης υποστελέχωσης καίριων τομέων των επιμέρους υγειονομικών υπηρεσιών.

Ας δουν λοιπόν οι υπεύθυνοι κατάματα τους πολίτες και ας παραδεχτούν τις εγκληματικές τους ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα σταματήσει να διεκδικεί το αυτονόητο για τις ακριτικές περιοχές της χώρας μας : θωράκιση των δημόσιων υπηρεσιών, των δομών υγείας σε μικρά και μεγάλα νησιά. Προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να ενισχυθούν επαρκώς τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία των νησιών μας και θέσπιση ισχυρών κινήτρων για την πολυετή παραμονή του υγειονομικού προσωπικού.

Η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο νησί της Επικράτειας είναι επιβεβλημένη.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις