Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚαστελλόριζο Χωρίς φρένα η τουρκική προκλητικότητα – Νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

Χωρίς φρένα η τουρκική προκλητικότητα – Νέες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά

126 προβολές

Μέχρι και πριν από λίγη ώρα τουρκικά μαχητικά δεν σταματούσαν να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο παρά το διάβημα του υπουργείου Eξωτερικών.

του Χρήστου Μαζανίτη

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πριν από λίγα λεπτά, αυτή τη φορά στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλορίζου.

Συγκεκριμένα τέταρτο ζεύγος τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήση στις 19:37 πάνω από τη Ρω στα 25.000 πόδια, στις 19:38 πάνω από την μέγιστη στα 25.000 πόδια και στις 19:40 πάλι πάνω από τη Ρω αυτή τη φορά στα 24.000 πόδια.
Επιπλέον το ίδιο ζεύγος μαχητικών πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 19:58 πάνω από την Καλόλιμνο και τα Ίμια, στις 20.05 πάνω από Καλόλιμνο, στις 20:08 πάνω από Λειψούς και στις 20:09 πάνω από τους Αρκιούς στα 23.000 πόδια.

Συνολικά σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ τουρκικής προκλητικότητας με συνολικά 126 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, οι 20 εκ των οποίων ήταν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο βορειοανατολικό κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο. Τα ελληνικά μαχητικά προχώρησαν σε μπαράζ αναχαιτίσεων οι δύο εκ των οποίων οδηγήθηκαν σε εμπλοκές τουρκικών μαχητικών.

 

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις