Αρχική Νέα Ελλάδας Χατζηδάκης: Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών – Πώς θα ελέγχονται τα εισοδήματα

Χατζηδάκης: Ετοιμάζουμε νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών – Πώς θα ελέγχονται τα εισοδήματα

από 12nisospress
260 προβολές

Για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών μίλησε  μεταξύ άλλων ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΚΑΙ.

«Ετοιμάζουμε ένα νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι απέναντί τους αλλά δεν θέλουμε να είμαστε και άδικοι σε όλους τους υπόλοιπους. Σήμερα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών  -πάνω από το 60% -δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ. Δηλαδή δηλώνει εισόδημα μικρότερο από ό,τι δηλώνει ο μισθωτός που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό » είπε ο κ. Χατζηδάκης.

«Ετοιμάζουμε ένα νομοσχέδιο προς αυτή τη κατεύθυνση – δεν θα είναι έτοιμο τώρα αλλά τους επόμενους μήνες. Δεν είμαστε έτοιμοι ακόμα για το νομοσχέδιο καθώς τσεκάρουμε εναλλακτικές λύσεις» τόνισε.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών

Όσον αφορά στον τρόπο που θα γίνεται ο έλεγχος των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών είπε πως «εδώ είναι τεράστιος ο ρόλος που μπορεί να έχει η ΑΑΔΕ… Δεν φτάνει το υπουργείο Οικονομικών να νομοθετήσει. Είναι οι διασταυρώσεις που διευρύνονται» τόνισε και ανέφερε πως «εκτός από το Taxis υπάρχουν και διάφορα  άλλα εργαλεία που προστίθενται. Εμείς θα δουλέψουμε και με business intelligence όπως λέγεται».

Επίσης ρωτήθηκε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, αν τα μέτρα πετύχουν. «Αυτός είναι ο στόχος » απάντησε και εξήγησε «δεν θα πάρουμε τα λεφτά των ανθρώπων και να τα κρατάμε στα ταμεία μας. Ο στόχος είναι να πληρώνουν όλοι δίκαια. Να μην υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι είναι έξυπνοι και κάποιοι είναι τα κορόιδα. Προσπαθούμε να έχουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και προφανώς  με την πάταξη- την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής  να συνεχίσουμε και την προσπάθεια που έγινε την περασμένη τετραετία  για μείωση των φόρων.

Στην ερώτηση εάν τα Airbnb θα πληρώνουν ΦΠΑ και εάν θα αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις, είπε πως «αυτό αφορά αυτούς που έχουν πάνω από 3 διαμερίσματα. Γιατί όταν έχεις πάνω από 3 διαμερίσματα και νοικιάζεις, αυτό  δεν είναι πρόσθετο εισοδηματάκι».

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις