Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Βγήκαν… νυστέρια στο νοσοκομείο της Ρόδου

Βγήκαν… νυστέρια στο νοσοκομείο της Ρόδου

238 προβολές

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε χθες με δημόσιες ανακοινώσεις, μεταξύ των πρώην προέδρων του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Σάββα Καραταπάνη και Βασίλη Κινούς, με αφορμή τις καταγγελίες  στις οποίες είχε προβεί την περασμένη εβδομάδα η νυν πρόεδρος του συλλόγου κα Πολύμνια Γαλανού και την τοποθέτηση που έκανε στη συνέχεια ο κος Βασίλης Κινούς.

Τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε χθες ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κος Σάββας Καραπατάνης, ο οποίος με ανακοίνωσή του πήρε ξεκάθαρη θέση υποστηρίζοντας την κα Πολύμνια Γαλανού. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις δηλώσεις της κας Γαλανού άκρως σοβαρές και κάλεσε τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου και του Νοσοκομείου να ασχοληθούν με αυτές. Ο κος Καραταπάνης, άφησε επίσης αιχμές για την τοποθέτηση του κου Κινούς, χαρακτηρίζοντας τα λεγόμενά του ως τουλάχιστον ατυχή και τη στάση του αντιδεοντολογική!

Η αντίδραση του Βασίλη Κινούς ήταν πάντως ακαριαία, καθώς λίγη ώρα αργότερα κάλεσε τον κο Καραταπάνη (με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ποτέ δεν κατήγγειλε δημόσια όλα αυτά που υποστήριξε ότι βίωσε και ο ίδιος όταν υπηρετούσε στο νοσοκομείο ως αναισθησιολόγος ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του χαρακτηρίζοντάς τον εμμέσως ως «παπαγαλάκι μιας ανίκανης εξουσίας».

Ο κος Σάββας Καραταπάνης
Στην τοποθέτησή του, ο κος Σάββας Καραταπάνης, αναφέρει συγκεκριμένα: 

«Θα ήθελα να κάνω ένα μικρό σχόλιο για τις καταγγελίες της κ. Πολύμνιας Γαλανού που είναι πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών σήμερα και Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Ρόδου.
Θεωρώ τις καταγγελίες της κ. Γαλανού πράγματι πολύ σοβαρές και γνωρίζω τις καταστάσεις που βιώνουν οι γιατροί Αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο μας. Υπηρέτησα και εγώ στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου και γνωρίζω πως η πίεση που ασκούνταν από γιατρούς του Χειρουργικού Τομέα ήταν ιδιαίτερα έντονη και καταπιεστική.

Η κ. Γαλανού ως Πρόεδρος των Γιατρών έχει κάθε δικαίωμα να κάνει δηλώσεις αφού θεσμικά εκπροσωπεί το σύνολο των Νοσοκομειακών Γιατρών. Μάλιστα οι δημόσιες ενστάσεις του κ. Β. Κινούς στο κατά πόσο έχει δικαίωμα να κάνει αυτές τις δηλώσεις είναι τουλάχιστον ατυχείς και αντιδεοντολογικές.

Ο ίδιος δεν νομιμοποιείται να σχολιάζει δημόσια τις θέσεις της εκλεγμένης προέδρου και να την εγκαλεί. Θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αφού παλαιότερα διετέλεσε Πρόεδρος αλλά οι γιατροί του Νοσοκομείου τον καταψήφισαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου. (Είχα την τιμή να είμαι και εγώ Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών για δυο θητείες και γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου).

Αποχώρησα από το Νοσοκομείο της Ρόδου προ δεκαετίας μεταπηδώντας στο Ε.Κ.Α.Β. Ρόδου ως Αναισθησιολόγος στο Τμήμα των Αεροδιακομιδών.

Βιώνοντας τις απαράδεκτες καταστάσεις που πράγματι υπήρχαν στο Τμήμα αυτό, ήμουν ο πρώτος που αποχώρησε και ακολούθησαν μετά και άλλοι συνάδελφοι φτάνοντας στο σημείο σήμερα να υπηρετούν από τους εννιά που ήμασταν προ δεκαετίας στον εξωφρενικό αριθμό των δυο Αναισθησιολόγων. Να τονίσω ότι στο διάστημα αυτής της δεκαετίας και άλλοι Αναισθησιολόγοι που προσελήφθησαν περιστασιακά, αποχώρησαν.

Ενώ ο υπόλοιπος Χειρουργικός Τομέας έχει εξελιχθεί θα έλεγα προς το καλύτερο, πράγμα θετικό για τους ασθενείς, αντιθέτως αυτό που διαρκώς συμβαίνει είναι η συνεχής συρρίκνωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Ρόδου.

Πιστεύω ότι οι καταγγελίες αυτές, καθώς και οι απειλές προς το πρόσωπο της Προέδρου θα πρέπει να διερευνηθούν τόσο από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τα θεσμικά όργανα των γιατρών όσο και από το Υπουργείο Υγείας».

Η απάντηση του Βασίλη Κινούς σε υψηλούς τόνους
Ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κος Βασίλης Κινούς αναφέρει συγκεκριμένα απαντώντας στον κο Καραταπάνη:
«Δυστυχώς αναγκάζομαι να επανέλθω μετά τις δηλώσεις του Σάββα Καραταπάνη που αναφέρθηκε στο πρόσωπό μου δημοσίως.

Δεν μπορώ να εξηγήσω πραγματικά πώς ξαφνικά θεωρούμε ότι για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας φταίνε οι γιατροί που έχουν πελατειακές σχέσεις…όπως διατείνεται…και οι οποίοι πιέζουν τους άμοιρους αναισθησιολόγους εξαναγκάζοντάς τους σε παραίτηση. Εάν ήταν αυτό το μεγάλο πρόβλημα γιατί έπρεπε κάποιος να περιμένει πάνω από 10 χρόνια για να το καταγγείλει…

Εάν είχε αδιάσειστα στοιχεία, γιατί δεν πήγε να τα καταθέσει στον Εισαγγελέα ή το λιγότερο να ενημερώσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Εάν πραγματικά ενημέρωσε κάποιον από τα θεσμικά όργανα, τότε να δημοσιοποιήσει τις αποδείξεις εάν υπάρχουν για του λόγου το αληθές.

Δυστυχώς προσπαθούμε να πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα γιατί πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρξει δικαιολογία για τη συστηματική απαξίωση του ΕΣΥ, την αποψίλωσή του από γιατρούς και νοσηλευτές κυρίως στην περιφέρεια. Όλα τα τμήματα σχεδόν έχουν σοβαρά προβλήματα στελέχωσης και όχι μόνο το Αναισθησιολογικό, μήπως και στα υπόλοιπα φταίνε οι πελατειακές σχέσεις!!!

Είναι μία εύκολη δικαιολογία για να καλύψουμε τους χιλιάδες νέους γιατρούς που η χώρα ανάγκασε σε μετανάστευση, που συνεχίζει να αμείβει τους ελάχιστους εναπομείναντες με τους χαμηλότερους σχεδόν μισθούς στην Ευρώπη, που δεν εφαρμόζει χρόνια τώρα τη δικαστική απόφαση για επαναφορά του μισθολογίου μας σε επίπεδα 2012, που δεν δίνει κίνητρα για τις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, που προσπαθεί να κρατήσει τους γιατρούς που υπηρετούν μέχρι τα βαθιά γεράματα….που δεν σκέφτεται την επιστημονική εξέλιξη των γιατρών της Περιφέρειας, που τους εξοντώνει σε συνεχόμενες εφημερίες, που τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς άδεια και ρεπό, που είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν όλα τα έξοδα για να προστατέψουν τον εαυτό τους, εάν συμβεί ιατρικό λάθος από την παρατεταμένη εξάντληση…

Εάν λοιπόν δεν καταγγέλλουμε τα πραγματικά προβλήματα, γινόμαστε… τα παπαγαλάκια μίας ανίκανης εξουσίας».

ΠΗΓΗ : rodiaki.gr

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις