Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑστυπάλαια Αποκατάσταση του λιμένα Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια – Ιωάννης Παππάς: «Αναγκαία η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού όλο τον χρόνο»

Αποκατάσταση του λιμένα Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια – Ιωάννης Παππάς: «Αναγκαία η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού όλο τον χρόνο»

από 12nisospress
248 προβολές

Πολιτικό γραφείο Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Δωδεκανήσου ΝΔ, Ιωάννη Παππά

Ρόδος 17 Ιουλίου 2023

Αποκατάσταση του λιμένα Αγίου Ανδρέα στην Αστυπάλαια – Ιωάννης Παππάς: «Αναγκαία η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού όλο τον χρόνο»

 

Λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα για το νησί της Αστυπάλαιας βρέθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και χρηματοδότηση από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Όπως αποφασίστηκε, ο Δήμος Αστυπάλαιας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, θα προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων, για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Αγίου Ανδρέα Αστυπάλαιας.

Αποφασιστικό ρόλο στην επιτυχή κατάληξη των διαδικασιών και την τελική απόφαση διαδραμάτισε ο Υφυπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ, Ιωάννης Παππάς, προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση της χρηματοδότησης, για πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, με στόχο την άμεση προώθηση των ενεργειών ανάκτησης της λειτουργικότητας του Λιμένα Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αστυπάλαιας, που υπέστη σημαντικές ζημιές, με ρωγμές στο οδόστρωμα. Το γεγονός, είχε ως αποτέλεσμα, αφενός την αυξημένη πιθανότητα πρόκλησης ατυχημάτων, αφετέρου τη δημιουργία εμποδίων στην πρόσδεση των πλοίων και των αλιευτικών σκαφών.

Αναφορικά με το θέμα, ο κ. Παππάς τόνισε: «Η Αστυπάλαια αποτελεί έναν από τους ραγδαία αναπτυσσόμενους τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου, συνδυάζοντας μοαναδικά χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση επισκεπτών ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, επομένως, τη μεγάλη επισκεψιμότητα στο πολυσύχναστο Λιμάνι του Αγίου Ανδρέα. Εκτός από την ασφάλεια, είναι ζήτημα οικονομικής ανόδου της Αστυπάλαιας, το δυτικότερο νησί της Δωδεκανήσου, στην οριογραμμή με τα νησιά των Κυκλάδων. Εκτός όμως από την τουριστική περίοδο, είναι αναγκαία και η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του λιμανιού όλο τον χρόνο καθώς τα λιμάνια είναι για τα νησιά μας ένας πυρήνας ανάπτυξης και ένα κέντρο της καθημερινότητας των κατοίκων.».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις