Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Από τις 2 Νοεμβρίου θα λένε τα παράπονά τους στον δήμαρχο Ρόδου οι δημότες

Από τις 2 Νοεμβρίου θα λένε τα παράπονά τους στον δήμαρχο Ρόδου οι δημότες

169 προβολές

Στην τελική τους ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την «Ημέρα του Δημάρχου» που θα κάνει αρχή, εκτός απροόπτου, στις 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η άμεση επαφή και επικοινωνία του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, των αντιδημάρχων και των προέδρων επιχειρήσεων και οργανισμών του δήμου με τους δημότες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περίπου 50 άτομα θα επισκεφτούν τμηματικά και σε προκαθορισμένα ραντεβού το Δημαρχείο εκείνη τη μέρα, ώστε να θέσουν τα αιτήματά τους στους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και να ζητήσουν την παρέμβαση και την επίλυσή τους.

Σημειώνεται ότι 8 άτομα θα δουν απευθείας τον δήμαρχο και οι υπόλοιποι συμπατριώτες μας, τα άλλα μέλη της δημοτικής αρχής, ανάλογα με τα αιτήματα που κατέθεσαν. Για το λόγο αυτό έγινε ήδη η κατηγοριοποίησή τους, από την οποία προκύπτει ότι τα περισσότερα αφορούν τη Μεσαιωνική Πόλη!

Όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης που ανέλαβε και τη συγκεκριμένη διαδικασία, αρχικά είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν περίπου 155 άτομα, όμως μέσα στο διάστημα των 12 ημερών από την ημέρα που έγινε γνωστή η διαδικασία, επιλύθηκαν τα περισσότερα αιτήματα και προβλήματα των δημοτών.

«Η πρώτη ημέρα για την «Ημέρα του Δημάρχου» με μία επιφύλαξη καθώς περιμένω να επιβεβαιωθεί από τον ίδιο το δήμαρχο θα είναι η 2 Νοεμβρίου και θα ειδοποιηθούν για τα ραντεβού σε τακτά χρονικά διαστήματα οι συμπολίτες μας που έχουν δείξει ενδιαφέρον να δουν το δήμαρχο και κάποιους αντιδημάρχους για διάφορα θέματα ή τους προέδρους των οργανισμών και των επιχειρήσεων.

Έχουμε επικοινωνήσει με περίπου 155 πολίτες. Από αυτούς κάτω από 50 θα έρθουν την ημέρα του δημάρχου, καθώς ήδη πολλά από τα θέματά τους έχουν λυθεί. Ήταν θέματα μικρότερα, εύκολα που λύθηκαν και όταν υπάρχουν τέτοια θέματα θα τα λύνουμε μεταξύ μας χωρίς να χρειάζεται να φτάσουν στην «Ημέρα του Δημάρχου» για να έχουν επαφή με το δήμο.

Θα έρθουν εκείνη την ημέρα με ραντεβού στα οποία δεν μπορέσαμε να λύσουμε το θέμα. Αυτή η γραμμή ήταν η ευκαιρία να επικοινωνούμε με τους πολίτες και να αρχίσουμε να λύνουμε τα θέματα που μπορούμε και άμεσα» δήλωσε ο κ. Καρίκης αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας.

Πάντως επειδή, όπως είπε, έχει γίνει λίστα και γνωρίζει όλα τα θέματα που έχουν τεθεί τόνισε ότι δεν θα λυθούν όλα, καθώς υπάρχουν κάποια… παράλογα και θέματα που εδώ και 20 χρόνια δε λύνονται για συγκεκριμένους λόγους. Αυτό που επιδιώκει η δημοτική αρχή να προωθήσει με την «Ημέρα του Δημάρχου» είναι, όπως είπε, η επαφή.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Καρίκης δήλωσε: «Έχει γίνει καταγραφή και κατηγοριοποίηση ανά ενότητα, δηλαδή τεχνικές υπηρεσίες, Μεσαιωνική Πόλη που έχουμε πολλά αιτήματα, πρόνοια ΔΕΥΑΡ, «ΡΟΔΑ» άρα θα βρίσκονται και οι αντιδήμαρχοι και οι πρόεδροι των οργανισμών και οι πρόεδροι των επιχειρήσεων.

Στον δήμαρχο είναι καθορισμένα 8 ραντεβού, βλέπουμε τι άλλο θα προκύψει και αν κάποιος αντιδήμαρχος εμπλέκεται στη διαδικασία θα είναι παρών». Όπως είπε, τέλος, τα ραντεβού των συναντήσεων θα είναι ανά περίπου δέκα λεπτά, θα ξεκινήσουν από το πρωί και θα τελειώσουν  μέχρι να ολοκληρωθεί και το τελευταίο.

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις