Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Από Νικητιάδη στη Βουλή το ακτινοθεραπευτικό της Ρόδου, «τα νησιά μας ξανά εγκαταλελειμμένα»

Από Νικητιάδη στη Βουλή το ακτινοθεραπευτικό της Ρόδου, «τα νησιά μας ξανά εγκαταλελειμμένα»

από 12nisospress
223 προβολές

Την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου, λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικού τμήματος, παρά τις πρωθυπουργικές υποσχέσεις,  έφερε στη Βουλή ο βουλευτής και τ. υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.  Οι Δωδεκανήσιοι ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπείες, είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν και να διαμένουν στην Αθήνα με δικά τους έξοδα, να εγκαταλείπουν για 1-2 μήνες τις οικογένειες τους και να μεταφέρονται σε ένα εντελώς ξένο για αυτούς περιβάλλον.  Πρόκειται για μία απολύτως άνιση μεταχείριση των νησιωτών μας που επιβαρύνονται οικονομικά και ψυχικά, ενώ βρίσκονται ήδη σε μία πολύ ευάλωτη θέση και έρχονται αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις στις δομές υγείας.

Προ ολίγων μηνών, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ανέγερση ενός ξεχωριστού κτιρίου ακτινοθεραπείας 1.300 τμ. στο νοσοκομείο του Ρόδου. Την ίδια εξαγγελία επανέλαβε και ο στηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία Περιφερειάρχης Ν.Αιγαίου, τονίζοντας μάλιστα πως οι προαπαιτούμενες μελέτες για τη λειτουργία του ακτινοθεραπευτικού τμήματος είναι έτοιμες και εγκεκριμένες. Παρά τις δεσμεύσεις και τις εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει κάποιο νεότερο και οι καρκινοπαθείς συνεχίζουν να ανεβαίνουν το Γολγοθά τους.

Ο κ. Νικητιάδης ερωτά τον υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ίδρυση ακτινοθεραπευτικού τμήματος στο νοσοκομείο της Ρόδου και ποιο είναι συγκεκριμένα το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη λειτουργία του τμήματος; Και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει  προκειμένου να ενισχυθούν  οι καρκινοπαθείς νησιώτες που επιβαρύνονται υπέρμετρα με κόστος μετακίνησης και διαμονής στη Αθηνά για την υποβολή τους σε ακτινοβολίες έως ότου τεθεί σε λειτουργία το ακτινοθεραπευτικό τμήμα;

Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Νικητιάδης δήλωσε : «Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να κοροϊδεύει τους καρκινοπαθείς στα Δωδεκάνησα. Κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για το Ακτινοθεραπευτικό, την κατασκευή του οποίου εξήγγειλε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Η κατασκευή του είναι επιτακτική ανάγκη. Εκατοντάδες Δωδεκανήσιοι είναι υποχρεωμένοι να ανεβαίνουν στην Αθήνα για χρονικό διάστημα δυο και πλέον μηνών, να επιβαρύνονται με έξοδα και όλα αυτά ενώ έχουν να αντιμετωπίσουν και το θέμα της υγείας τους.  Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Η υπόλοιπη χώρα καλύπτεται από ακτινοθεραπευτικά τμήματα και μόνο τα νησιά μας είναι για μία ακόμη φορά εγκαταλελειμμένα. Θα επιμείνω. Κάλεσα τον κ. Χρυσοχοΐδη να έρθει στη Βουλή να απαντήσει. Θα αναμένω να δω τις απαντήσεις για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του ακτινοθεραπευτικού  τμήματος. Δεν μπορούν να μας υπόσχονται πράγματα και να μας κοροϊδεύουν».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης

Video  δήλωσης :

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις