Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Αντώνης Καμπουράκης: Τιμούμε το ιστορικό παρελθόν και τους αγώνες των προγόνων μας

Αντώνης Καμπουράκης: Τιμούμε το ιστορικό παρελθόν και τους αγώνες των προγόνων μας

164 προβολές

Σε δήλωσή του ο Δημάρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, για τον σημερινό εορτασμό της 72ης επετείου της Ενσωμάτωσης αναφέρει τα εξής: «Οι Ροδίτες και οι απανταχού Δωδεκανήσιοι γιορτάζουμε αύριο 07 Μαρτίου 2020 την επέτειο της Ενσωμάτωσής μας με τη Μητέρα Ελλάδα. Τιμούμε το ιστορικό παρελθόν μας και τους αγώνες των προγόνων μας.

Για την απελευθέρωσή μας και την Ενσωμάτωση των νησιών της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Πατρίδα.  “Αι νήσοι της Δωδεκανήσου, Ρόδος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Κάσος, Τήλος, Σύμη, Κως, Λέρος και Καστελλόριζο, ως και αι παρακείμεναι νησίδες, είναι προσηρτημέναι εις το Ελληνικόν κράτος από της 28ης Οκτωβρίου 1947”, ορίζει ο νόμος της 03ης Ιανουαρίου του 1948.  Ο δε Δήμαρχος Ρόδου Γαβριήλ Χαρίτος υπερήφανα τονίζει τότε: «Το προαιώνιον όνειρον των Δωδεκανησίων πραγματοποιείται σήμερον και ολοκληρούται το εθνικόν έργον των.

Με την συντελουμένην σήμερον ενσωμάτωσιν, της πολυπαθούς Δωδεκανήσου εις την Μητέρα Ελλάδα, τερματίζεται μία οδυνηρά περίοδος της ελληνικής ιστορίας και αρχίζει μία περίοδος νέα και πλήρης ελπίδων. Οι Δωδεκανήσιοι έχουν πλέον πλήρη επίγνωσιν της αποστολής των και γνωρίζουν ότι διά της ενώσεως θα συμβάλουν απ’ ευθείας εις την ευημερίαν, την πρόοδον και την ακμήν της Ελλάδος. Η δε συμβολή των αυτή θα είναι πιο πολυτιμοτάτη διά την εθνικήν πνευματικήν ανάπτυξιν και το μεγαλείον του Έθνους μας»
Με αυτήν την μονάκριβη κληρονομιά οφείλουμε να πορευόμαστε και να συμπεριφερόμαστε. Χρόνια Πολλά, με υγεία, ειρήνη, και προκοπή».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις