Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμαρχο Καλύμνου και το Δήμαρχο Λειψών με αφορμή δρομολόγιο του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ

Αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμαρχο Καλύμνου και το Δήμαρχο Λειψών με αφορμή δρομολόγιο του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ

156 προβολές

Κόντρα ανάμεσα στους Δημάρχους Λειψών και Καλύμνου με αφορμή μια ανάρτηση του Δημάρχου Λειψών κ. Φωτη Μάγγου προκειμένου να ενημερώσει για το έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου <<  ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ>>

Η ανάρτηση του κ. Δημήτρη Διακομιχάλη : 

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον συνάδελφο του Δήμου Λειψών κ. Φώτη Μάγκο, ο οποίος περιχαρής ανακοίνωσε χθες ότι το “νεότευκτο” αλλά κατά τρία έτη παλιότερο από το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ πλοίο ” Παναγιά Σκιαδενή” θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο στις 2/4/2023 από τη Λέρο μέχρι το Αγαθονήσι “και ποιος ξέρει μπορεί να του ανατεθεί και η εξυπηρέτηση της γραμμής Κάλυμνος μέχρι Αγαθονήσι για ένα μήνα και μπορεί να κερδίσει τον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για τις 28 Απριλίου” , όταν το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ με όλα τα πιστοποιητικά ασφάλειας και αξιοπλοΐας βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Καλύμνου από τις 17/03/2023 το οποίο αποκλείστηκε απο τη γνωμοδότηση του ΣΑΣ στις 16/03/2023. Αγαπητέ συνάδελφε επειδή οδεύουμε προς τη Σταύρωση και την Ανάσταση του Χριστού μας και ως μεγαλύτερος σου θυμίζω μόνο ότι ο Χριστός όλες τις αμαρτίες τις συγχωρεί εκτός από την αχαριστία!!! Θερμά

συγχαρητήρια και πάλι για την προσπάθεια σου.
Ελπίζω να μη μείνουν στο τέλος οι κάτοικοι των νησιών μας χωρίς πλοίο
Η απάντηση του Δημάρχου Λειψων κ. Φώτη Μάγγου : 
Αγαπητέ συνάδελφε δήμαρχε Καλύμνου, φίλε Δημήτρη Διακομιχάλη, η σελίδα facebook”Municipality of Lipsi” έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και σκοπό.
Διαχειριστές της είναι μία υπάλληλος του δήμου , μία αντιδήμαρχος και φυσικά εγώ ο οποίος και έδωσα τηλεφωνικά εντολή στην αντιδήμαρχο να αναρτήσει το έκτακτο και κατά συνέπεια άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόγραμμα αφιξοαναχωρήσεων του πλοίου “Παναγία Σκιαδενή” για την Κυριακή 2/4.
Θεωρήσαμε χρηστικό και αναγκαίο να ενημερώσουμε ενόψει του Πάσχα τον αγροτικό, εμπορικό και επιβατικό πληθυσμό του νησιού τον οποίο υπηρετούμε με συνέπεια 9 χρόνια τώρα, ώστε να μπορέσει να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο μετά από 4 μήνες απουσίας του πλοίου “Νήσος Κάλυμνος” απ’ τη συγκεκριμένη γραμμή.
Στην ανακοίνωση αυτή την οποία και παραθέτω δεν εκφράζεται κανένα συναίσθημα και δεν χαρακτηρίζεται κανένα πλοίο ως “νεότευκτο”, παλιό ή οτιδήποτε άλλο.
Παρά το γεγονός ότι οι “μικρότεροι” δεν διακρίνονται για την εγκράτειά τους και επειδή εννοώ πραγματικά την αγιότητα των ημερών που έρχονται θα δείξω αυτοσυγκράτηση αλλά και σεβασμό προς το πρόσωπό σου και δεν θα απαντήσω στους χαρακτηρισμούς, τους υπαινιγμούς και το σαρκασμό με τον οποίο επέλεξες να μου απευθυνθείς προτάσσοντας τη λέξη “συνάδελφε” την οποία εγώ ακόμη την εννοώ όταν την ξεστομίζω.
Σε μία κατάσταση που έχει πληγώσει όλους τους δημάρχους της περιοχής αλλά και εσένα , για διαφορετικό λόγο, ισχύει η ρήση του ποιητή: «Ό,τι σώσεις μες στην αστραπή καθαρό στον αιώνα θα διαρκέσει» (Ο. Ελύτης, Άξιον Εστί).
Σου εύχομαι με όλη μου την ψυχή ταχεία και πλήρη ανάρρωση.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις