Αρχική Νέα Ελλάδας Αντιμετωπίστε τις κρίσεις πανικού: 5 χρήσιμες συμβουλές

Αντιμετωπίστε τις κρίσεις πανικού: 5 χρήσιμες συμβουλές

93 προβολές

 

Το άγχος είναι ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα ο περισσότερος κόσμος. Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόβλημα διογκώνεται, αν αδυνατείτε να διαχειριστείτε το άγχος σας αποτελεσματικά. Και αν καταλήγετε να πανικοβάλλεστε συνήθως.

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να αντιμετωπίσετε μια κρίση πανικού, αν το άγχος σας σάς οδηγεί συνήθως σε αυτήν; Ας δούμε μερικούς τρόπους.

1. Συνειδητοποιήστε τι συμβαίνει

Για αρχή, πρέπει να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει. Πρέπει να αναγνωρίσετε ότι αυτό που περνάτε είναι ακριβώς μια κρίση πανικού. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί αν δεν είστε σίγουροι για το τι σας συμβαίνει, θα πανικοβληθείτε ακόμη περισσότερο. Εκείνην την ώρα θα δυσκολεύεστε να αναπνεύσετε, μπορεί να ανακατεύεστε, να τρέμετε ή να νιώθετε εντελώς μουδιασμένοι κ.ο.κ. Αν γνωρίζετε τι συμβαίνει, θα μπορέσετε να πείτε στον εαυτό σας ότι είναι και παροδικό.

2. Αναπνεύστε

Όπως αναφέραμε μόλις, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να ανασάνετε με ευκολία. Πρέπει, λοιπόν να προσπαθήσετε να το καταπολεμήσετε αυτό και να αναπνεύσετε όσο πιο βαθιά, σταθερά και αργά μπορείτε. Οι βαθιές αναπνοές βοηθούν γενικά στη μείωση του άγχους και στη χαλάρωση.

3. Βρείτε ένα σημείο να ηρεμήσετε

Θα σας βοηθήσει πολύ το να βρείτε ένα σημείο να ηρεμήσετε. Αν υπάρχει πολύς κόσμος γύρω σας ή πολλή φασαρία, αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους σας. Σε ένα ήρεμο σημείο θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε καλύτερα στο να αναπνεύσετε και να σκεφτείτε καθαρά.

4. Μάθετε τι σας προκαλεί πανικό και αποφύγετέ το

Αν μάθετε τι είναι αυτό που σας πανικοβάλλει συνήθως, θα μπορέσετε και να το αποφύγετε μελλοντικά. Αυτό θα μπορούσε να είναι οι πολλοί άνθρωποι ή ένας πολύ κλειστός χώρος, για παράδειγμα. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αποφύγετε αυτές τις συνθήκες ή να μάθετε να διαχειρίζεστε το άγχος σας όσο βρίσκεστε σε αυτές.

5. Καταπολεμήστε γενικότερα το άγχος

Αν καταπολεμήσετε γενικότερα το άγχος σας, οι κρίσεις πανικού μπορεί να μειωθούν. Το ιδανικό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μπορείτε, όμως, να δοκιμάσετε και άλλες μεθόδους, όπως το να αθλείστε πιο συχνά, να αποφεύγετε την καφεΐνη ή να δοκιμάσετε εναλλακτικές όπως το λάδι κάνναβης.

Αλλά πού βοηθάει το λάδι κάνναβης;

Το λάδι, όπως και οι ανθοί κάνναβης, οι κρέμες, οι κάψουλες και άλλα προϊόντα CBD περιέχουν ακριβώς κανναβιδιόλη (CBD) η οποία, σε αντίθεση με την THC, δεν προκαλεί συναισθήματα «ευφορίας», αλλά εικάζεται πως μπορεί να συμβάλει στη μείωση του άγχους, πέρα από τα πολλά άλλα οφέλη που λέγεται ότι προσφέρει στον οργανισμό. Συγκεκριμένα οι ανθοί κάνναβης https://hempoilshop.gr/kapnistiki-atmistiki-kannavi/anthi-kannavis-cbd/ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άτμισμα (αντικαθιστώντας ίσως και την κακή συνήθεια του τσιγάρου).

Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι η συμβουλή του γιατρού σας είναι απολύτως απαραίτητη για οποιοδήποτε θέμα αφορά την υγεία σας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις