Αρχική Web TV Αντιδρούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων στην Κάλυμνο για τις δηλώσεις του Δημάρχου της Κω

Αντιδρούν οι επικεφαλείς των παρατάξεων στην Κάλυμνο για τις δηλώσεις του Δημάρχου της Κω

211 προβολές

Γ. Μαστροκούκος: «Ακραία πολιτική κίνηση και χωρίς επιχειρήματα η επιστολή του Δημάρχου της Κω»

Αναμενόμενη ήταν η αντίδραση από την τοπική κοινωνία γενικότερα αλλά και από το πολιτικό προσωπικό του νησιού, όπως η ανακοίνωση της παράταξης του Γιάννη Μαστροκούκου, για την επιστολή του Δημάρχου Κω προς τον Υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά, που ουσιαστικά ζητά να απομονωθεί η Κάλυμνος λόγω της διασποράς της πανδημίας, στα πλαίσια «προστασίας» του Δήμου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κάλυμνος Ενότητα Αναγέννηση» Γιάννης Μαστροκούκος, με σημερινή ανακοίνωση επισημαίνει πως η επιστολή του Δημάρχου της γειτονικής Κω, αποτελεί «μια ακραία πολιτική κίνηση, με έωλη επιχειρηματολογία ,προσβλητική και υποτιμητική, με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους κατοίκους της Καλύμνου»στηλιτεύοντας μια πρακτική που βρίσκει αντίθετο κάθε λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο, μέσα στην παρούσα συγκυρία.

Ακολουθεί το δ.τ. της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 18/02/2021

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Εντύπωση μας προξένησε η επιστολή του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, προς τον Υφυπουργό  Πολιτικής  Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Μια επιστολή ακραίας πολιτικής κίνησης, με έωλη επιχειρηματολογία ,προσβλητική και υποτιμητική, με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους κατοίκους της Καλύμνου. Ζητά από την Πολιτική προστασία την απαγόρευση  μετακίνησης από  Κάλυμνο προς Κω, για να προστατέψει τον Λαό της Κω από την Πανδημία COVID-19 και να μην προκαλείται αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Να είστε βέβαιος κ. Δήμαρχε, ότι η πανδημία δεν ξεκινά και δεν τελειώνει στην Κάλυμνο, ούτε ο Λαός της Κω  κινδυνεύει από Εμάς.

Δεν θα είχαμε καμιά αμφιβολία ότι, ως Δήμαρχος, προστατεύετε τη υγεία των πολιτών σας, αν ζητούσατε με τον ίδιο τρόπο την  απαγόρευση των αφίξεων στην Κω, απ΄ όλες τις επιβαρυμένες περιοχές, όπως Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αμερική ή πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη , Ιωάννινα κ.λ.π.  κ.λ.π.

Το πρόβλημα του COVID-19 δεν αντιμετωπίζεται αν στραφεί η Κως κατά της Καλύμνου, ή η Ρόδος κατά της Καρπάθου, ή η Νάξος κατά της Μυκόνου και η Αθήνα εναντίον της Θεσσαλονίκης. Το θέμα είναι υγειονομικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, χωρίς αυτοσχεδιασμούς και διχαστικές πρωτοβουλίες.

Αν και πράξατε δυο φορές το ίδιο λάθος, εμείς εκτιμούμε ότι είστε συνετός άνθρωπος και έμπειρος αυτοδιοικητικός και δεν εξάγετε ούτε διατυμπανίζετε το πρόβλημά σας,  σε σχέση με την δική μας πολιτική έκφραση που φροντίζει με κάθε τρόπο και σε κάθε τηλεοπτικό παράθυρο να εκθέτει την Κάλυμνο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

Γ. Μαύρος για επιστολή Δημάρχου Κω: «Η συνεργασία μεταξύ των νησιών σφυρηλατείται με την αλληλεγγύη» (VIDEO)

Την επιστολή προς τον Ν. Χαρδαλιά του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, σχολίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράτασης «Η Κάλυμνςο ΑλλάΖΕΙ», Γιώργος Μαύρος σε τηλεοπτική του παρέμβαση, στο βίντεο που ακολουθεί.

Αυτό που επεσήμανε ο Γ. Μαύρος είναι πως «στις δύσκολες περιόδους που διανύουμε, είναι σεβαστό να θες να «προστατεύσεις» τον τόπο σου, πρέπει όμως “να επιδεικνύεις μια λεπτότητα και μια αλληλεγγύη στον γείτονα που περνάει δύσκολα”.

Πράγματι η χθεσινή ενέργεια του Δημάρχου Κω, απέναντι στην δύσκολη περίοδο που βιώνει η Κάλυμνος, ήταν «άκομψη», ιδιαίτερα αν λάβει κανείς υπ’ όψιν πως ο Δήμαρχος της γειτονικής Κω, για δεύτερη φορά ζήτησε την «ακτοπλοϊκή απομόνωση» της Καλύμνου.

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις