Αρχική Νέα Λέρου Αναστολή όλων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στον Δήμο Λέρου

Αναστολή όλων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στον Δήμο Λέρου

216 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Tην αναστολή όλων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται σε δημοτικά κτίρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, αποφάσισε σήμερα, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Λέρου.

Πρόκειται για μέτρα που λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους, στο πλαίσιο των γενικότερων οδηγιών των συναρμόδιων υπουργείων, με στόχο την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, αναστέλλονται έως και τις 24 Μαρτίου 2020:

Τομέας Αθλητισμού

· Όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στις σχολικές μονάδες του Δήμου.

· Όλα τα δημοτικά αθλητικά προγράμματα ανηλίκων και ενηλίκων.

· Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στα ανοιχτά και κλειστά δημοτικά γήπεδα, με εξαίρεση τις προπονήσεις και τους αγώνες σωματείων, που δεν έχουν ανασταλεί τα επίσημα πρωταθλήματα τους.

· Η χρήση των αποδυτηρίων, κατά τις προπονήσεις, σε όλα τα δημοτικά γήπεδα.

Τομέας Πολιτισμού

· Η λειτουργία του δημοτικού κινηματοθεάτρου Λακκίου.

· Όλες οι δραστηριότητες της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΠΑΙΣΑΠ.

· Οι δημοτική βιβλιοθήκη δε θα λειτουργήσει ως αναγνωστήριο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τομέας Κοινωνικής Πολιτικής

· Ανοιχτό θα παραμείνει το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λέρου.

Σχολικές μονάδες

· Κλειστές θα παραμείνουν από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 και για 14 μέρες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί ενώ θα επαναληφθούν, κατά το διάστημα αυτό, οι προληπτικές απολυμάνσεις των κτηρίων.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας τόνισε:

«Σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) κήρυξε Πανδημία όσον αφορά το νέο κορονοϊό Covid – 19, χωρίς πάντως αυτό να αλλάζει τα μέτρα Αντιμετώπισής του.

Θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού, ότι τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, βρισκόμαστε σε απόλυτη επαγρύπνηση, έτοιμοι να λάβουμε οποιοδήποτε επιπλέον μέτρο χρειαστεί, βάσει των οδηγιών των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων της πολιτείας καθώς και της ιατρικής επιστήμης.

Χρέος όλων μας σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είναι να ενεργήσουμε με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα συμβάλλοντας στην –κατά το δυνατόν- θωράκιση του νησιού μας έναντι αυτής της Πανδημίας.

Τέλος αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, έχω προγραμματισμένη σύσκεψη με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λέρου προκειμένου να ενημερωθώ περαιτέρω για την ετοιμότητα που διαθέτουν οι υγειονομικές δομές του νησιού μας».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις