Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Αναστέλλουν τις κρουαζιέρες οι περισσότερες εταιρείες

Αναστέλλουν τις κρουαζιέρες οι περισσότερες εταιρείες

από 12nisospress
290 προβολές

Άνω-κάτω έγιναν τα προγράμματα των εταιρειών κρουαζιέρας, λόγω των μέτρων που κλήθηκαν να πάρουν μετά τις συστάσεις των αρμοδίων σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αναγκαστικά μετά τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις υποδείξεις των αρχών σταμάτησε να υπάρχει ενδιαφέρον για ταξίδια, ενώ όσοι είχαν προγραμματίσει κρουαζιέρες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταπόκριση για κρουαζιέρες και όσα ταξίδια έγιναν τις τελευταίες μέρες είχαν χαμηλή πληρότητα.

Όπως είχε γράψει χθες «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» η Celestyal Cruises τελικά αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις κρουαζιέρες της με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και οι προσεγγίσεις που είχαν προγραμματιστεί για τη Ρόδο μέσα στο μήνα. Επίσης, δεν πρόκειται να προσεγγίσει στο λιμάνι μας ούτε το MSC Opera το οποίο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα κατέπλεε στις 28 Μαρτίου. Αντιθέτως δηλώθηκε μία νέα προσέγγιση κρουαζιεροπλοίου για το μήνα που διανύουμε. Συγκεκριμένα στις 19 του μήνα περιμένουμε το κρουαζιερόπλοιο Costa Victoria που θα φτάσει στις 5 το απόγευμα προερχόμενο από το Σουέζ το οποίο θα διανυκτερεύσει στη Ρόδο και θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα της επόμενης μέρας για το Ηράκλειο.

Ανακοίνωση από τη Celestyal Cruises
«Η Celestyal Cruises, βραβευμένη και αναγνωρισμένη, ως η νούμερο ένα επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, λαμβάνει προληπτικά μέτρα και αναστέλλει προσωρινά τις κρουαζιέρες της έως την 1η Μαΐου 2020, ως αποτέλεσμα των αναπόφευκτων συνθηκών που προκύπτουν λόγω της συνεχούς εξάπλωσης του COVID-19 και των οδηγιών και περιορισμών που θέτουν οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την απαγόρευση των ταξιδιωτικών μετακινήσεων.

Βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη, απρόβλεπτη και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση, η οποία έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στον τουριστικό κλάδο. Όπως δήλωσε, πρόσφατα, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κάθε επαγγελματικός κλάδος και κάθε άτομο ξεχωριστά πρέπει να συμμετέχει στην καταπολέμηση του ιού COVID-19 και η Celestyal Cruises ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή και τις συστάσεις των επαγγελματιών του χώρου της υγείας και των ρυθμιστικών αρχών σε όλο τον κόσμο, ενεργεί αναλόγως, ώστε να μειώσει τον κίνδυνο καραντίνας ή ιατρικής απομόνωσης των επιβατών και του πληρώματός της.

Επιπλέον, με τον αυξανόμενο αριθμό λιμένων να απαγορεύουν την επι/αποβίβαση σε επιβάτες συγκεκριμένων εθνικοτήτων που μεταφέρουν τα κρουαζιερόπλοια, με το κλείσιμο σημαντικών αξιοθέατων και με ορισμένες χώρες να επιβάλουν περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και σε επισκέπτες, μια εταιρεία που εστιάζει στους προορισμούς, όπως η Celestyal Cruises, είναι αδύνατον να προσφέρει, αυτή την περίοδο, την εμπειρία που υπόσχεται στους επιβάτες της.

Ως εκ τούτου, πήραμε τη δύσκολη αλλά υπεύθυνη απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά τις κρουαζιέρες μας, λόγω ανωτέρας βίας, μεταξύ 14 Μαρτίου και 30 Απριλίου 2020. Σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε ξανά τα δρομολόγιά μας την 1η Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 4 διανυκτερεύσεων «Εικόνες του Αιγαίου», με τοκρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia και στις 2 Μαΐου 2020 με την κρουαζιέρα 7 διανυκτερεύσεων «Εκλεκτό Αιγαίο», με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, όπως ήταν προγραμματισμένες.

Για όσους επιβάτες έχουν καταβάλει το αντίτιμο της κρουαζιέρας και έχουν επηρεαστεί από αυτή την προσωρινή αναστολή, προσφέρουμε τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε την εξαργύρωση για μία μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) αξίας 120% της αξίας της αρχικής κράτησης, είτε επιστροφή του συνολικού ποσού που είχαν καταβάλει. Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εξαργυρώσουν για μια μελλοντική κρουαζιέρα (Future Cruise Credit) μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2021, σε οποιοδήποτε από τα δρομολόγιά μας. Για πρόσθετη ευελιξία, οποιοσδήποτε έχει επιλέξει να πάρει μελλοντική κρουαζιέρα αλλά τελικά δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσει την εξαργύρωσημέσα στο διάστημα που έχει οριστεί, θα λάβει αυτόματα επιστροφή χρημάτων ίση με το αρχικό ποσό που καταβλήθηκε στη Celestyal Cruises, μετά τη λήξη ισχύος της.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, η Celestyal Cruises θα εκδώσει πιστωτικό που θα αφορά τη δυνατότητα εξαργύρωσης για μελλοντική κρουαζιέρα για όσους έχουν επηρεαστεί σύμφωνα με τα παραπάνω, και θα αποσταλούν απευθείας στους επιβάτες ή τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, ή με άλλον τρόπο που θα υποδειχθεί. Δεν υφίσταται η ανάγκη επικοινωνίας με το τηλεφωνικό μας κέντρο, εφόσον οι επιβάτες θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εξαργύρωσης για μία μελλοντική κρουαζιέρα.

Οι αναχωρήσεις δρομολογίων που ακυρώνονται είναι:
• «3 Ήπειροι», 7 διανυκτερεύσεων – 14, 21 και 28 Μαρτίου 2020
• «Εκλεκτό Αιγαίο», 7 διανυκτερεύσεων – 4, 11, 18 και 25 Απριλίου 2020
• «Εικόνες του Αιγαίου» 3 και 4 διανυκτερεύσεων – από τις 16 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2020».

Σταματά τις κρουαζιέρες και η Princess Cruises
Επίσης, σύμφωνα με όσα αναφέρει το tornosnews.gr, η εταιρεία κρουαζιέρας Princess Cruises ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις κρουαζιέρες της και για τα 18 πλοία του στόλου της, για περίοδο 60 ημερών, επηρεάζοντας τις κρουαζιέρες που αναχωρούν από τις 12 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου.
Η εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 50.000 επισκέπτες καθημερινά από 70 χώρες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, και διαχειρίζεται τις επιπτώσεις του κορωνοϊού σε 2 ηπείρους.
Η τολμηρή αυτή απόφαση ελήφθη επειδή η εταιρεία επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους επανειλημμένους ταξιδιώτες της, τους εργαζομένους της και τους μετόχους της σχετικά με τη δέσμευσή της στην υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία όλων όσων ταξιδεύουν μέσω αυτής αλλά και των συνεργατών της και των χωρών που επισκέπτονται τα πλοία της.

Όσοι βρίσκονται ήδη σε κρουαζιέρα που ολοκληρώνεται μέσα στις ερχόμενες 5 ημέρες, θα συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους μέχρι το τέλος του προγράμματος. Τα ταξίδια που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή και πέρα από τις 17 Μαρτίου θα ολοκληρωθούν στην πιο βολική τοποθεσία για τους επιβάτες, με τον υπολογισμό των λειτουργικών απαιτήσεων, επισημαίνει η εταιρεία.

Δεσμεύεται δε να κάνει το καλύτερο δυνατό για την επιστροφή κάθε επιβάτη στην πατρίδα του με τη μεγαλύτερη δυνατή φροντίδα. Κατά τη διάρκεια αυτή, η λειτουργία της εταιρείας και των ιατρικών ομάδων της στα πλοία θα παραμείνει σε επαγρύπνηση στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών και του πληρώματος. Η Princess προσφέρει στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα μεταφοράς ολόκληρου του ποσού που κατέβαλλαν για κρουαζιέρες που ακυρώθηκαν σε μελλοντική κρουαζιέρα της επιλογής τους.

Ως επιπλέον κίνητρο για να δεχθούν αυτή την πρόταση, η εταιρεία προσθέτει επιπλέον πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί ακόμη και για έξοδα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο κρουαζιερόπλοιο. Επιπλέον, για τους ταξιδιώτες που κατέβαλλαν το τελικό ποσό πληρωμής και ακύρωσαν την κράτηση από τις 4 Φεβρουαρίου κι έπειτα, η πίστωση για μελλοντική κρουαζιέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε ταξίδι που αναχωρεί μέχρι και την 1η Μαΐου του 2022.

Η Princess ανακοίνωσε επίσης ότι θα προστατέψει τις προμήθειες των ταξιδιωτικών γραφείων για κρατήσεις που ακυρώθηκαν, για τις οποίες είχε καταβληθεί το συνολικό ποσό, σε αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που παίζουν στην κρουαζιέρα. Εάν η επιλογή πίστωσης σε μελλοντική κρουαζιέρα δεν λειτουργήσει σε ορισμένους ταξιδιώτες, θα μπορούν με ηλεκτρονική αίτησή τους στη σελίδα Princess.com να ζητούν επιστροφή μετρητών.

Μετατίθεται το Aegean Yachting Festival
Η οργανωτική επιτροπή του Aegean Yachting Festival και η εταιρεία BoatsAdvisor-Hub & Events, συμμεριζόμενοι το γενικότερο κλίμα ανησυχίας και για απολύτως προληπτικούς λόγους, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν χθες ότι αναβάλλεται το 1ο Aegean Yachting Festival, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο από 24 έως 26 Απριλίου για το διάστημα μεταξύ 23.10.2020 και 25.10.2020.

Το Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού και Σκαφών Αναψυχής διοργανώνεται από την εταιρεία BoatsAdvisor-Hub&Events και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νοτίου Δωδεκανήσου και της  Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις