Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Αναστέλλονται οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά και νέα περιοριστικά μέτρα

Αναστέλλονται οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στα νησιά και νέα περιοριστικά μέτρα

257 προβολές

Την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά λόγω του κορωνοϊού, ανακοίνωσε πριν από λίγο στην καθιερωμένη ενημέρωση προς τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε ότι εξαίρεση αποτελούν οι μόνιμοι κάτοικοι που επιστρέφουν στον τόπο διαμονής τους (με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης) και θα πρέπει να παραμείνουν εκεί μέχρι τη λήξη της πανδημίας.

Η απαγόρευση ισχύει και για την μετακίνηση μεταξύ δύο νησιών. H μοναδική περίπτωση στην οποία επιτρέπεται στους πολίτες να ταξιδέψουν, αφορά στους κατοίκους μικρότερων νησιών που θέλουν να μετακινηθούν προς τα μεγαλύτερα εντός του ίδιου νομού, με βάση τις εξαιρέσεις μετακίνησης Β1 – Β3, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τα Δωδεκάνησα.

«Για παράδειγμα μπορούν να μετακινηθούν οι πολίτες της Σύμης προς την Ρόδο για να επισκεφθούν γιατρό ή φαρμακείο. Δεν μπορούν να μετακινηθούν όμως οι κάτοικοι της Ρόδου προς την Σύμη. Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για τις μετακινήσεις από τη Νίσυρο προς την Κω», ανέφερε χακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Το μέτρο ισχύει έως και τις 27 Απριλίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το πρόστιμο για τους παραβάτες διπλασιάζεται στα 300 ευρώ.

Νέοι περιορισμοί λόγω Πάσχα με αστυνομικά μπλόκα σε διόδια και εθνικές οδούς

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα στις 6  το απόγευμα νέα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ενόψει των ημερών του Πάσχα.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προσταστίας η ελληνική αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου όλων των ΙΧ σε διόδια, εθνικές οδούς και παραδρόμους σε 24ωρη βάση.

Αντίστοιχες εντολές έχουν δοθεί και στο Λιμενικό Σώμα το οποίο θα προχωρήσει σε αντίστοιχους ελέγχους στα πορθμεία.

Σε αεροδρόμια, λιμάνια και σιδηροδρομικούς σταθμούς θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο στους μόνιμους κατοίκους και χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

Από τα μέτρα εξαιρούνται στελέχη ενόπλων δυνάμεων, αστυνομίας, πολιτικής προστασίας και σε προσωπικό κρίσιμων δομών του κράτους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρει ότι σε περιπτώσεις παραβάσεων το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται πινακίδες και το όχημα θα επιστρέφεται πίσω στον τόπο κατοικίες.

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις