Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κω για τη συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής

Ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κω για τη συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής

53 προβολές

Δελτιο Τύπου

Συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 24.06.2022 το ΔΣ του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Κώ και εκφράζει την εντονότατη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής παρά τις δεσμεύσεις του συνόλου των αρμοδίων περί του αντιθέτου. Θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός της παρέλευσης 15μέρου από την τελευταία μετακίνηση ιατρού. Η εκ των έσω κάλυψη των κενών δεδομένης της τραγικής αλλά γνωστής σε όλους αρμοδίους και μη υποστελέχωσης οδηγεί σε εργασιακή εξουθένωση και θέτει σε άμεσο σοβαρό κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Η επερχόμενη μαθηματικά υπερκόπωση του προσωπικού θα μας φέρει αντιμέτωπους με πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες εμείς πρώτοι απευχόμαστε.

Η παρατηρούμενη δυστοκία επιβεβαιώνει τους φόβους μας ότι τέτοιας μορφής προσωρινές λύσεις διαιωνίζουν και επιδεινώνουν την τρέχουσα απαράδεκτη κατάσταση.

Η εξαγγελθείσα επισήμως προκήρυξη θέσεων δεν έχει μέχρι τώρα υλοποιηθεί και έτσι ο διορισμός μόνιμου ιατρικού προσωπικού εντός της τρέχουσας τουριστικής περιόδου θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα όνειρο θερινής νυκτός.

Απότοκα της παραπάνω κατάστασης είναι τα φαινόμενα επιθετικών συμπεριφορών και εκνευρισμού που παρατηρούνται με αυξανόμενη συχνότητα ιδιαίτερα στο χώρο των επειγόντων.

Ως συνδικαλιστικό όργανο απαιτούμε να διασφαλιστεί με κάθε πρόσφορο μέσον η ασφάλεια του εργασιακού περιβάλλοντος για το σύνολο των συναδέλφων όσο και την άμεση αντιμετώπιση της υποστελέχωσης!!!

Για το ΔΣ

 

Η Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

Κ. Γαβαλά                                            Γ. Σανιδάς

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις