Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω –Νισύρου, με αφορμή περιστατικά γονέων που απευθύνθηκαν σε αστυνομικά τμήματα του νησιού

από 12nisospress
243 προβολές

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κω –Νισύρου, αφού ενημερώθηκε για περιστατικά γονέων που απευθύνθηκαν σε αστυνομικά τμήματα του νησιού αναφορικά με ενδοσχολικά θέματα και αφότου διερεύνησε διεξοδικά τα εν λόγω στοιχεία και συνεδρίασε εκτάκτως δις, ενημερώνει γονείς, κηδεμόνες και συναδέλφους για τα κάτωθι ομόφωνα και υπογεγραμμένα από τα μέλη του:

Οι περιπτώσεις στοχοποίησης των εκπαιδευτικών- πέραν των νόμιμων ενεργειών στις οποίες δύναται να καταφύγει οποιοσδήποτε πολίτης επιθυμεί να προβεί σε σύσταση μέσω αστυνομίας κατά παντός άλλου- αφορούν άμεσα τόσο στο ΔΣ, τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος όσο και την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Ενέργειες σύμφωνα με τις οποίες δεν αναγνωρίζονται προσπάθειες συναδέλφων να ανταπεξέλθουν στο εξαιρετικά δύσκολο έργο της εκπαίδευσης εν μέσω πανδημίας και μη, είναι δυσάρεστες και εγείρουν την αντιθετική στάση μας.

Τακτικές που επιλέγουν να παρακάμπτουν τη διάθεση των αρμόδιων δομών για επίλυση των προβλημάτων, όπως, εν προκειμένω, η Διεύθυνση Π.Ε. Δωδεκανήσου, δεν απορρέουν από συλλογικό πνεύμα διαλόγου και συνεργατικότητας μεταξύ γονέων, κηδεμόνων και  εκπαιδευτικών και δεν παραπέμπουν στο δημόσιο σχολείο που θα επιθυμούσαν αμφότερες οι πλευρές.

Ως εκ τούτου και καθώς παρόμοια περιστατικά αποτελούν τροχοπέδη κατά της διατήρησης ομαλών σχέσεων μεταξύ των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, των δομών εκπαίδευσης, γονέων, κηδεμόνων και μαθητών, το Δ.Σ ως προβλέπεται

▪ υπογραμμίζει ότι η εφαρμογή τακτικών, πέραν του εποικοδομητικού διαλόγου, όχι απλά δεν υποβοηθά την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, αλλά οδηγεί τόσο σε λανθασμένες εντυπώσεις όσο και σε πνεύμα έντονης αντίσυνεργατικότητας.

▪ τονίζει ότι οι τοπικές σχολικές μονάδες έχουν αποτελέσει έως και την ημερομηνία αναστολής λειτουργίας τους ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου τα μέτρα προστασίας και πρόληψης υπέρ των μαθητών ακολουθούνται κατά γράμμα, γεγονός που οφείλεται στην ίδια ακριβώς επαγρύπνηση και ευσυνειδησία των εκπαιδευτικών.

▪ ανακοινώνει ότι έχει έρθει σε επικοινωνία και συνάντηση με τοπικά αστυνομικά τμήματα και έχει ενημερώσει εγγράφως για τη διαδικασία παραπομπής παρόμοιων περιστατικών στη Δ/νση Π.Ε. Δωδεκανήσου και κατά αυτόν τον τρόπο

▪ ενημερώνει εκ νέου γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν να απευθύνονται για«δυσεπίλυτα» κατά τη γνώμη τους ενδοσχολικά θέματα για το εξής παρακάτω:

«Βάσει των συνθηκών, όπως αυτές εξελίσσονται και σύμφωνα πάντα με την αρχήδιασφάλισης της δημόσιας υγείας, αλλά και της εξυπηρέτησης του δημοσίουσυμφέροντος η εξυπηρέτηση του κοινού στη ΔΙ.Π.Ε. Δωδεκανήσουγίνεται αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, στατηλέφωνα 2241364808 και 2241364805.

Αιτήματα πολιτών μπορούν να στέλνονται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τηςυπηρεσίας: mail@dipe.dod.sch.gr ή τηλεομοιοτυπίας-fax:22413 64821».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στα μέλη του καιτονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα θαπαραμείνει σταθερή στην πιστή εφαρμογή των κανόνων που θέτει η Πολιτείαπάντα σε πνεύμα σύμπνοιας και σεβασμού στην ατομικότητα του εκπαιδευτικούκαι του λειτουργήματός του.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας