Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων της Κω

Ανάγκη για άμεση λήψη μέτρων στήριξης των μελισσοκόμων της Κω

352 προβολές

Μετά την παρέμβαση του προέδρου του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κω κ Μανώλη Κόρκη στην ΕΡΤ Ρόδου όπου περιέγραψε τη δεινή κατάσταση που βιώνει ο κλάδος τους λόγω της οικονομικής κρίσης, το ΜέΡΑ25 κατέθεσε ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό δια της βουλευτή Φωτεινή Μπακαδήμα με θέμα την άμεση λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου των μελισσοκόμων Κω.

Η ερώτηση
«Η μειωμένη διάθεση της παραγωγής τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση του παραγωγούς μελιού του νησιού της Κω, καθώς βλέπουν την κατάσταση να χειροτερεύει.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κω κ Μανώλης Κόρκης στην ΕΡΤ Ρόδου, δεν έχει πουληθεί ούτε ένα κιλό μελιού και γι’ αυτό οι παραγωγοί θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.
Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένη τη σοβαρότητα της καταγγελίας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιες πρόσθετες πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κλάδου των μελισσοκόμων προτίθεται να λάβει;
2. Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με την παραγωγή και τη διάθεση της παραγωγής μελιού στη χώρα μας;
3. Σε πόσους τόνους υπολογίζεται το αδιάθετο προϊόν των παραγωγών;
4. Ποιες κινήσεις προώθησης εξετάζονται από το Υπουργείο;

Η ερωτώσα βουλευτής
Φωτεινή Μπακαδήμα».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις