Αρχική Θρησκεία + ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ (8.4.2022)

+ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ (8.4.2022)

από 12nisospress
237 προβολές

Την Παρασκευή 8-4-2022, ετελέσθη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο ιερό παρεκκλήσιο της Παναγίας των Βλαχερνών, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Κάλυμνο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ.Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό των ιερέων π. Γεωργίου Θεοδωρίδη και π. Μιχαήλ Μακαρούνα, παρουσία ευλαβών πιστών.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και ευχήθηκε καλή πορεία προς τα Άχραντα Πάθη του Χριστού μας, όπου καλούμαστε κι εμείς να συμπορευθούμε, να συσταυρωθούμε και να συναναστηθούμε μαζί Του!


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Ακολουθία Ακαθίστου Ύμνου στον ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Λέρου. Την Ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος π. Σωφρόνιος Χατζηλάρης, παρουσία πιστών.

Στα ιερά αναλόγια έψαλλαν κατανυκτικά οι ιεροψάλτες, στο δεξιό αναλόγιο ο κ. Αναστάσιος Χατζηλάρης, και στο αριστερό αναλόγιο ο κ. Ραφαήλ Χατζηλάρης μετά των μελών της χορωδίας της ενορίας.


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Μέσα σε κλίμα έντονης πνευματικότητας και συγκίνησης, τελέσθηκε η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον ενοριακό ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Καλύμνου.

Εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος ο χορός των ιεροψαλτών απέδωσε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τους Ύμνους και με μία φωνή άπαντες έψαλλαν το :

«Τῇ ὑπερμάχῷ στρατηγῷ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοι ἡ πόλις σου, Θεοτόκε• ἀλλ’ ὡς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων με κινδύνων ἐλευθέρωσον, ἵνα κράζω σοί• Χαῖρε Νύμφη ἀνύμφευτε.»

 

Επιμέλεια-φωτογραφίες:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις