Αρχική upro Αίτηση ακύρωσης του φορολογικού νομοσχεδίου

Αίτηση ακύρωσης του φορολογικού νομοσχεδίου

από 12nisospress
84 προβολές

Αίτησης ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέθεσαν προχθές κατά της εφαρμοστικής απόφασης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οι Ενώσεις Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πειραιά και Ρόδου.

Οι εκπρόσωποι των έξι Ενώσεων Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πειραιά και Ρόδου επισήμαναν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση που έχουν εκδώσει πως:

«Κανένας νόμος, ο οποίος αντίκειται σε θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές δεν θα μείνει ανέλεγκτος και ως συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης θα πράξουμε οτιδήποτε είναι αναγκαίο για την υπεράσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων».

Η αίτηση ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε στις 17 Ιουνίου (Δευτέρα) και με αυτή οι ασκούμενοι και νέοι δικηγόροι στρέφονται κατά της εφαρμοστικής απόφασης του νέου φορολογικού νόμου (Ν. 5073/2023), ο οποίος – όπως τονίζουν- εισήγαγε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, πλήττοντας ιδίως τους νεότερους.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις