Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑγαθονήσι Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

Αγαθονήσι: Ένα μήνα χωρίς πλοίο νησί – Στα όριά τους οι κάτοικοι

από 12nisospress
870 προβολές

Λόγω καθυστέρησης των συμβάσεων οι κάτοικοι δεν έχουν δει πλοίο στο νησί για πάνω από ένα μήνα.

 

 

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος το πρόβλημα υπάρχει πάνω από ένα μήνα. «Μας ταλαιπωρεί περισσότερο από έναν μήνα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση από καμία αρμόδια υπηρεσία» τόνισε ο δήμαρχος Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο όχι σε αυτήν την έκταση.

«Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας».

Ξεκίνησαν οι ελλείψεις

Την ίδια ώρα οι 150 κάτοικοι του νησιού βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βασικά είδη πρώτης ανάγκης έχουν αρχίσει να εμφανίζουν ελλείψεις.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλουν, δεν μπορούν να μεταβούν στα ιατρικά τους ραντεβού σε διπλανά νησιά.

Επίσης, υπάρχει κίνδυνος λουκέτου και για τη μοναδική επιχείρηση του νησιού, η οποία ασχολείται με την ιχθυοκαλλιέργεια και απασχολεί 20 – 30 άτομα, καθώς τόσο το μεταφορικό κόστος όσο και το πρόβλημα με τη συγκοινωνία οδηγούν στο κλείσιμό της.

«Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα» συμπλήρωσε ο δήμαρχος του νησιού.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις