Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Αδράνεια του Δήμου Χάλκης που οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα

Αδράνεια του Δήμου Χάλκης που οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα

185 προβολές

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει τον Δήμο Χάλκης για αδράνεια σε καίρια ζητήματα του νησιού, απέστειλε χθες στη ΡΟΔΙΑΚΗ οι δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου κ. Μιχάλης Σταματιάδης.

Στην ανοιχτή αυτή επιστολή του, επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που έστειλε ο Δήμος Χάλκης σε εφημερίδα της Ρόδου, πριν από λίγες ημέρες, το νησί της Χάλκης επισκέφτηκε ο προϊστάμενος των τεχνικών έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κύριος Γιάννης Χριστοδούλου, συνοδευόμενος από τον ιδιώτη ανάδοχο κύριο Ελευθέριο Μπόκο, ο οποίος θα υλοποιήσει το υποέργο των δικτύων της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων του νησιού, δηλαδή του αγωγού που θα συνδέσει τον υπάρχοντα αγωγό που φτάνει μέχρι την στροφή της Αγίας Θέκλας, θα περάσει καθ’ όλο το μήκος του δρόμου που βρίσκεται η Αγία Θέκλα, θα συνεχίσει στην βραχώδη περιοχή κάτω από το νεκροταφείο, θα ανέβει τους βραχώδεις λόφους που βρίσκονται στη συνέχεια και ακολούθως θα κατέβει προς τη θάλασσα, λίγο πριν από το σημείο που βρίσκονται ακόμη τα εναπομείναντα στις πλαγιές των λόφων σκουπίδια, του βρωμερού σκουπιδότοπου, που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, και τα οποία φυσικά δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη.

Επί του ανωτέρω ενημερωτικού δελτίου που απέστειλε ο Δήμαρχος Χάλκης,  εύκολα εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:
– Από τώρα αρχίζει να παίρνει δημοσίως αποστάσεις, από τα πιθανά δυσμενή αποτελέσματα του έργου, ο τωρινός Δήμαρχος της Χάλκης, επιμερίζοντας επιμελώς τις ευθύνες και στους τρεις προκατόχους του, υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς, την συμμετοχή και τις ευθύνες τους στα πιθανά δυσμενή αποτελέσματα που θα προκύψουν, από τον απαρχαιωμένο τεχνολογικά και σε λάθος θέση, βιολογικό σταθμό που προωθείται για υλοποίηση.

– Σε ένα ενημερωτικό δελτίο γεμάτο ανούσιες φλυαρίες, της γνωστής μεθόδου της τωρινής δημοτικής αρχής «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε», ο Δήμαρχος Χάλκης δεν ξοδεύει ούτε μία γραμμή, για να μας αναφέρει, αν σκοπεύει να κάνει το παραμικρό, για την αναβάθμιση του τεχνολογικού επιπέδου του βιολογικού σταθμού, από ανοικτού τύπου, δευτέρου βαθμού και με τα  επεξεργασμένα λύματα να πέφτουν στη θάλασσα, σε τρίτου βαθμού, κλειστού τύπου (compact), με τo παραγόμενo ποτιστικό νερό να αρδεύει γειτονικά αλσύλλια, κατά το πρότυπο του βιολογικού σταθμού της Λάρδου, όπως έχουμε κατ´ επανάληψη προτείνει  οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

– Ο Δήμαρχος Χάλκης, αντί να παριστάνει για μία ακόμη φορά τον Πόντιο Πιλάτο και να προσπαθεί να επιμερίσει σε άλλους, τα δυσάρεστα αποτελέσματα και τις ευθύνες του, που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν εάν ο βιολογικός σταθμός υλοποιηθεί έτσι όπως μέχρι σήμερα έχει σχεδιαστεί,  καλό θα είναι να δεχθεί τις προτάσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος και όλοι μαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να ζητήσουμε από τον κύριο  Περιφερειάρχη την αλλαγή της μελέτης της «Β’ φάσης-εγκαταστάσεων» του βιολογικού σταθμού, έτσι όπως έχουμε προτείνει στην από 8/2/2021 επιστολή μας, που υποβάλαμε στον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στον κ. Αντιπεριφερειάρχη και στον ίδιο.

– Ο Δήμαρχος Χάλκης, πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει, ότι με το να μένει για μια ακόμη φορά αδρανής, στην πιο σοβαρή φάση της υλοποίησης του έργου, οδηγεί το νησί σε μία κατάσταση, που θα προσομοιάζει με την περιοχή στο «ΒΟΔΙ» της Ρόδου, με τα γνωστά δυσμενή αποτελέσματα από την βρωμερή δυσοσμία, που έχει δημιουργήσει ο εκεί ανοικτού τύπου και ανάλογου απαρχαιωμένου τεχνολογικού επιπέδου, βιολογικός σταθμός.

– Στην παρούσα φάση, που είναι και η τελευταία κατά την οποία μπορούν να γίνουν σημαντικές τροποποιήσεις για τον βιολογικό σταθμό της Χάλκης, απαιτείται συνεργασία και σύμπνοια, Περιφέρειας, δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, για την αλλαγή της υπάρχουσας μελέτης του βιολογικού σταθμού, ώστε να μετατραπεί από ανοικτού τύπου, δευτέρου βαθμού, με τα επεξεργασμένα λύματα να τρέχουν στη θάλασσα, ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ “COMPACT”, ΤΡΙΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΙΣΤΙΚΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΝΑ ΑΡΔΕΥΕΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΑΛΣΥΛΛΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΛΑΡΔΟΥ.

ΠΗΓΗ :rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις