Αρχική Νέα Λέρου 7Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

7Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ – ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ

από 12nisospress
473 προβολές

 ΛΕΡΟΣ – 7.3.2020

Στα πλαίσια του εορτασμού της 72ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την Μητέρα Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων, οικιών, ναυλοχούντων πλοίων, κλπ., ενώ σε όλα τα σχολεία της Λέρου, την Παρασκευή 6/3/2020 πραγματοποιήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις, για την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.


Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στις 11 το πρωί, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λέρου, βάσει επισήμου προγράμματος που εξέδωσαν η Ιερά Μητρόπολις, ο Δήμος Λέρου και το Φρουραρχείο της νήσου, τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία υπό του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και σύμπαντος του Ιερού Κλήρου της Νήσου, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην σημαιοστολισμένη πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα του 588ΤΕ.

ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων κα. Γκατζά Βασιλική.

Ο καλοκαιρινός καιρός βοήθησε ώστε πλήθος κόσμου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση.

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Άρτεμις» με παραδοσιακές στολές, του 3ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων, του Οδηγισμού, του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Ζωή», των Νηπιαγωγείων και των Σχολείων όλων των βαθμίδων, και κυρίως η παρέλαση των αγημάτων του Στρατού μας, αλλά και των Εφέδρων που καταχειροκροτήθηκαν!


ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 7ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΡΟ:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ !!!

Επιμέλεια-Φωτογραφίες-Βίντεο:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις