Αρχική upro 6.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών

6.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών

από 12nisospress
299 προβολές

Προσλήψεις 6.000 επαγγελματιών οπλιτών για να ανανεωθεί το «γηρασμένο» στρατιωτικό προσωπικό, αποτελεσματικότερες ειδικές δυνάμεις με την ενοποίηση της διοίκησής τους και περιορισμό των αχρείαστων στρατιωτικών μονάδων περιλαμβάνει η αναδιοργάνωση της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς από το υπουργείο Αμυνας.

Η σχετική μελέτη από το ΓΕΕΘΑ είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τελικό στάδιο, όμως κάποιες αλλαγές – που είχαν επισημανθεί εδώ και χρόνια – έχουν ήδη δρομολογηθεί εξαιτίας και της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Ηδη μεχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 4.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών, οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και συνοριοφυλάκων ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή άλλοι τρεις διαγωνισμοί για την ενίσχυση της συνοριοφυλακής και των θαλάσσιων συνόρων.

Πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος εξήγγειλε ότι το υπουργείο βάζει μπροστά τις »μηχανές» για αντιμετώπιση στο χρονίζων ζήτημα γήρανσης και ουσιαστικά υποστελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι «μακροπρόθεσμα, το πρόβλημα της χαμηλής στελέχωσής θα αντιμετωπιστεί, αρχικά με την προσεχή πρόσληψη νέων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) και στη συνέχεια με τις προωθούμενες διαδικασίες πρόσληψης 6.000 ΕΠΟΠ για τα έτη 2020 έως και 2022.

 

ΠΗΓΗ: www.e-dimosio.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις